Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Az USA-beli Chicago és az egész gengsztervilág egyik leghíresebb alvilági szereplője, hírhedt maffiafőnöke ragaszkodott ahhoz, hogy feltüntessék a lejárati dátumot a tejesdobozokon! Na ezt add össze!

Nem a legokosabb és nem a legrafkósabb, de még is az egyik legesleghíresebb maffiózója; Al Capone, a chicagói maffia vezére, nemcsak szeszcsempészetből élt és nem csak a finom whiskyt nyakalta amikor csak tudta (…, ja azok a leírások kimaradtak a “történelmi” feljegyzésekből, hogy Al imádta a fehéret…, amit csak tudott felszívott az orrába!). Az alkoholtilalom napjai meg voltak már számolva, akkor úgy gondolta, hasznot húz a fincsi, mindenki által szeretett tejecskéből is. Sokan nem tudt(j)ák, hogy az ő anyagi érdekét szolgálta az is, hogy akkoriban a tejespalackokon feltüntessék a tej lejárati idejét!

Akkoriban a friss tejet palackokban szállították házhoz, természetesen mindenféle hűtés nélkül, ami sok problémát okozott. Capone felvásárolt egy egész tejüzemet, név szerint a Meadowmoor Dairiest, és kiharcolta magának a piacot. Jöttek a szakszervezeti tagok tiltakozni, de sebaj: Capone elraboltatta a családtagjaikat, és máris elhallgattak. Ekkor már nyugodtan alkalmazhatott szakszervezeten kívüli tejfutárokat, szerzett olcsón wisconsini tejet, és rákényszerítette a városvezetést, hogy kötelezővé tegyék a tejespalackokon feltüntetni a tej lejárati idejét. Mindezt persze népegészségügyi okokból… meg azért, mert egész Chicagóban csak Al Caponénak volt olyan nyomdafelszerelése, ami erre alkalmas volt. Három hónapja ment már vígan a tejbiznisz, amikor a maffiavezért adócsalásért börtönbe zárták, ekkor bátyja, Ralph Capone vette át a helyét, és belekezdett az üdítőital-gyártásba is. Egy idő után őt is lecsukták adócsalásért, de a tejesüvegeken feltüntetett dátum megmaradt.

Forrás: knowledgenuts

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.