Film- és férfimagazin

 

Nagyon vártam ezt a filmet és nem csak úgy érzem, de minden porcikám azt bizonyítja, hogy jól tettem. Amikor csak a film bármelyik kockájára gondolok kiráz a hideg.

Margot Robbie a film egyik producere is, ami azt jelenti, hogy nem csak színészi, de anyagi okokból is érdekelt a film sikerességében. Természetesen mindez egy percig nem látszik a színésznőn, “tehermentesen” játszik a filmben, ami azért is fantasztikus, mert szinte elhittük, hogy ilyen profin korizik ahogy azt a filmen is láttuk. A legnagyobb felfedezés a filmben, hogy ezt én 1994-ben meg is éltem, mivel óriási szerelmem volt Katarina Witt, német jégtáncosnő. Akkoriban persze nekünk fiataloknak (16 éves voltam) Tonya Harding bulvártörténete, nem úgy csapódott le mint a mostani hatalmas nagy hírverések, csak tudtuk, hogy az a “koris gádzsi, aki levarta a koris társát”…, that’s all!
Igaz most a beharangozók a “kilencvenes évek legnagyobb, amerikai médiaeseményének” titulálják, de ez csak addig igaz, hogy az egyik legnagyobb volt, de nem a legnagyobb. A tehetséges amcsi, fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú – amerikai primitív, önajnározó, sajnáló, mindent magának akaró , anyjának. Aztán Tonya egy nap megismerkedett egy bajszos (így mondják a filmben is, amit már a főhősünk is bánt), férfival, s az élete innentől meredeken más irányt vett.
A férj aberált, teljesen fogyatékos spanja a film egyik legnagyobb kulcsfigurája és egyben “megmondója”, ami azért is rettenetes, mert az átlag amcsik – akkoriban tuti-, de tényleg ennyire hülyék (a szerk.)!

Margot Robbiet fogszabályzóban és a legrondább rúzsban is azonnal elvenném feleségül! Bobby Cannavalera hagy ne írjam, hogy g@ci nagy, mert az…, pedig semmi szerepe nincs is!  Sebastian Stan a bajuszkirály pedig óriásit alakít, a valós személy pedig szintén az USA-beli kiköpött primitívizmus. Bocsi a sok Egyesült Államokbeli utálatért, de nem magamtól jön, csak ők okozzák. Pedig sok mindent szeretek is, pl. Tonya édesanyát megszemélyesítő, Allison Janney színésznőt aki, ha nem kap Oscart tuti nem tudom mit csinálok!

Film hatalmasat ütött, nézzétek meg és persze 110%-osan garantált a szórakozás minden szempontból!

[poller_master poll_id=”4″ extra_class=””]