Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Az az igazság, hogy annyira természetes a film és annyira egyszerű (s itt a mindennapjainkra utalnék), hogy az már félelmetes.

A film elejétől, a végéig olyan érdekfeszítő volt, pedig nem voltak óriás frázisok, monológok és hatalmas megmondások, amerikai jelképaforizmák. Ilyet még sosem éreztem egy film alatt: jól esett nézni, az életemet…, pedig egy kislányról szólt. Egy életszerű kérdés, egy fiatal és egy idősebb korosztályos szemlélet, nem egy amerikai álom, hanem egy hétköznapi sztori a tengerentúlról, valós és élhető. Sokan megéltük ezt, köztük én is, igaz nem a nagy “olvasztótégelyben”, hanem kis hazánkban, Magyarországon, de így történt. A problémák, vagy éppen tragédiák okozták néha azt a komédiát amin a filmben is nevetünk sokat.

A rendezőnő nagyon jól aposztrofált mindent amit egy nőnél fiatalkortól, egészen az egyetem kezdéséig be lehet határolni.

KÖTELEZŐ FILM, minden korosztály részére!

A film rövid története: Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.
Christine “Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan) teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion (Laurie Metcalf), akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. A kaliforniai Sacramentóban vagyunk 2002-ben, az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Te megnézed a Lady Bird filmet a mozikban?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.