Film- és férfimagazin

A rész legjobb dumája:

Tony Soprano, Christophernek: “Most visszamegyek a vendégeimhez. 10 perc múlva körül nézek, ha nem leszel itt akkor egyszer és mindenkorra befejeztük és soha többé ne kerülj a szemem elé!…, ha itt leszel akkor a családhoz és hozzám akarsz tartozni és, ha így van akkor ennek a következményeit viselned kell!”

 

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel, videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: Mi az élet értelme , eredeti cím: D-Girl – eredetileg 2000. február 27-én  adták le!
Írta: Todd A. Kessler
Rendezte: #AllenCoulter

Személyes: a cselekmény, amely magában foglalja Jon Favreau érdeklődését egy maffiafilm forgatókönyvének megírása iránt, visszaköszön a 2001-es Made című filmjében, amely két, New York-i csávóról szól. A filmben hároman is játszanak a Maffiózókból: Vincent Pastore, Federico Castelluccio és Drea de Matteo.
Érdekes ennek a szálnak az erőltetése, mivel ez mindig óriási vita volt a gengsztervilágban! Csak ugye egy – egy alvilági személy nem tudja eldönteni, mi is a fontosabb a; csillogás, vagy az anonimitás?  Így, hát dönteniük kell, hogy “sztárok” legyenek, vagy maradnak a maffia berkein belül és védik a család érdekit.

A rész rövid tartalma: Christopher forgatókönyvére kíváncsi a filmvilág!
Skip Lipari FBI-os házában keresi fel Salt, aki nagyon nem örül neki. Pussy ultimátumot kap az FBI-tól: vagy hajlandó lehallgatókészüléket viselni bérmafiának az ünnepségén ahol az egész család összejön, vagy harminc évet kap kábítószer-kereskedelemért.
A tizenhárom éves Anthony elköti Carmela autóját a barátaival, de a kaland olyan szerencsétlenül végződik, hogy belerohannak egy parkoló teherautóba. Amikor a szülei megpróbálnak a lelkére beszélni, meglepetten veszik észre, hogy bérmálkozás előtt álló kamasz fiúkban egy egzisztencialista filozófus veszett el. Tony Dr.Melfivel beszéli meg a fia kérdéseit és rájön arra, hogy keveset foglalkozik fiával, amit most mindenképpen pótolni fog.
Christopher teljesen Hollywood és egy Amy (aki egyben Chris unokatestvérének menyasszonya) nevű csinos filmes hatása alá kerül. Amy abban bízik, hogy Christopher segítségükre lehet egy maffiáról készülő filmben, de amikor a fiú megtudja, hogy fel akarják használni az egyik bizalmasan elmesélt történetét, gyorsan véget vet a bimbódzó románcnak.
AJ a bérmálkozási partyán füves cigit szív barátaival, rajtakapják a szülők. Pussy beszél a fiúval aki nagyon kezd csalódni apjában, de az öreg barát elmondja bérmafiának, hogy az apja mekkora szívű ember aki nagyon szereti a fiát.
Tony válaszút elé állítja Christophert…

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 — Arling & Cameron: “Voulez-Vous?”
2 — Steve Miller Band: “Swing Town”
3 — Fleetwood Mac: “Rhiannon”
4 — Pushmonkey: “Caught My Mind”
5 — Thievery Corporation: “Shoalin Satellite”
6 — Gerald Garcia: “Sonha De Magia”
7 — Chet Baker: “Tasty Pudding”
8 — Emma Shapplin : “Vedi, Maria” – ennek a résznek, ezzel a számával volt az egyik búcsúztatója, #JamesGandolfininek, a youtubeon!

 

Érdekesség: #JonFavreau (Vasember, A séf, A Wall Street farkasa) az olasz és francia-kanadai vérvonallal is rendelkező színész, rendező, producer, itt még zöldfűlő, de már híres rendezőnek hívják az USA-ban, 2000-ben volt 34 éves, amikor a részt felvették! Azóta egy “kicsit” tényleg híresebb lett és tényleg giga óriás a szakmájában.

Favreau is próbálkozott a gengszter filmekkel, de annyira gyöngére sikeredett, hogy komolyan már fájt a megnézése! 🙂 “Pofozó pénzmosók” – #Made -, a film címe és hát rettenetes. A filmben főszereplő, a rendező – író barátja #VinceVaughn és ott van még a gengszter rapper Sean “P. Diddy” Combs is.

Képek a részből:

Részlet(ek):

 

Az rész főszereplői:
James Gandolfini mint Tony Soprano
Lorraine Bracco mint Dr. Jennifer Melfi
Edie Falco, mint Carmela Soprano
Michael Imperioli, mint Christopher Moltisanti
Dominic Chianese mint Corrado Soprano, Jr.*
Vincent Pastore mint Salvatore “Pussy” Bonpensiero
Steven Van Zandt mint Silvio Dante *
Tony Sirico mint Paulie Gualtieri *
Robert Iler mint Anthony Soprano, Jr.
Jamie-Lynn Sigler mint Meadow Soprano
Drea de Matteo mint Adriana La Cerva
David Proval mint Richie Aprile
Aida Turturro mint Janice Soprano
és Nancy Marchand Livia Soprano szerepében

Az epizód vendégszereplőgárdája:
Jon Favreau, mint magát
Sandra Bernhard, mint önmaga
Janeane Garofalo, mint önmaga
Alicia Witt mint Amy Safir
Louis Lombardi, Jr. mint Skip Lipari
Toni Kalem mint Angie Bonpensiero
Dominic Fumusa mint Gregory Moltisanti
Frank Pando, mint Grasso ügynök
Steve Porcelli mint Matt Bonpensiero
Andersen Gabrych mint UTA recepciós
Bryan Matzkow a szálloda igazgatójaként
Arthur Barnes biztonsági őrként
Stephen Bienskie, mint a szállodatisztviselő
John Devlin igazgatóhelyettesként
Andrea Maulella mint Michele Forman
Jason Minter mint Bellman
Elizabeth Reaser, mint Stace
Asa Somers mint Blaine Richardson

 

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB VIDEÓ RÉSZLET VAGY KÉP AZ OLDALON: ITT!
TIKTOK: ITT!