Milyen fantasztikus így 39 évesen az életem, hogy most már a filmvásznon élvezhetem amit gyermekkoromban “csak” képregényeken lapozgathattam. Anno még csak álmodni sem mertünk, hogy egyszer ennyire valósághőszerűen kapjuk az arcunkba (3D-ben is akár), azokat a mesefigurákat, amiket az amerikaiak a két világháború között találtak ki és tették ismerté. Bővebben elolvashatjátok a cikk alján lévő linkekből az amerikai és tán nem túlzás a világ “pop kultúrának” a két legnagyobbikát.

Igaz gyermekként és a keleti blokk (ez a kommunista államok jelzője – a szerk.), fiaként nem volt perspektíva, hogy most dc-s vagy éppen marveles vagyok, de még is azért én és a spanjaim is a DC-s képregényeket bújtuk jobban és az ott szerepelő szuperhősöket preferáltuk jobban. Mondjuk ebben sokat segített ugye Christopher Reeve személye is, aki ugye a filmvásznon már 1978-ban, jól reklámozta a DC képregényeit. Mi mindannyian a panel rengeteg árnyékában, piros köpenyes szuper gyerekek akartunk lenni. Majd jött 1989-ben a Batman, Tim Burton csodálatos világa, Jack Nicholsonnal a gonosz Jokerrel és a 175 centis, szinte nádszál vékony (ez azért volt egy cseppet humoros, mert Batman, kb. két méternek tűnt és százhúsz kilósnak), Michael Keaton főszereplésével. Egy kicsit jobban kezdte a filmes karrierjét a DC, de ugye jöttek a kétezres évek és most már ismerjük szinte az összes Marveles szuperhős is, nem csak Hulkot 1978-as sorozatból.

Szóval egy szó, mint száz, én imádom az életem és köszönöm a DC-nek és a Marvelnek, hogy megfilmesítette a hőseit és az arcunkba vágja azokat.
Frenetikus élményben volt részem az elmúlt két hétben, amikor is két fantasztikus filmet nézhettem meg: az “Igazság ligáját” és a “Thor: ragnarököt”!

Menjetek ti is minél többen moziba és élvezzétek minél többen a gyermekkorotokat, hisz akkor szép az élet, ha csak egy kicsit gyermek maradsz, akár legbelül, akár a filmvásznon!

A két képregény óriás  története, tessék elolvasni:
DC
Marvel

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.