Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nagyon – nagyon jó kis felmeket néztünk meg az elmúlt két hétben, amiket most nektek is ajánlunk:

1. Ragadozó városok – eredeti cím: Mortal Engines

Nem hiszem, hogy a forgatókönyvbe már, ha csak belenyúl Peter Jackson, akkor az a film ne lenne, olyan izgalmas, ami több órára leköti az embert a képernyő elé. Velünk ezt tette, a premier előtti vetítésen. Fantasztikus a látványa a filmnek és persze megint egyedi a téma, ami ugye szintén egy könyv adaptáció, egy elképzelt látvány és annak megvalósítása, a forgatókönyv és a film rendezőjének jóvoltából. Számunkra sikeres. Nem vagyunk sem “Hobbit”, sem a gyűrű rajongó, de ez a film óriási, a felsorolt trilógiákat is lenyomja.

Rövid tartalom:  Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie. A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását.

2. Úrdongó – eredeti cím: Bumblebee

Sajnos mi eléggé elfogultak vagyunk, a Transformers filmekkel, mert gyerekkorunkban azaz 1980 években, a Sky1 csatornán folyamatosan ezeket a meséket néztük, ami most filmen az arcunkba csak és le vagyunk nyűgözve, már a 40 éveken túl is. 🙂
Szóval a film, a szokásosnak most már mondható “TF”, filmeknek megfelelően izgalmas és nagyon is fantasztikus mese. Tessék minél többen a moziba menni.

Rövid sztori: 1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár…

 

3. Végtelen útvesztő – eredeti cím: Escape room

Nem igazán szoktunk elmenni ilyen filmeket megnézni, inkább a fiatalabb kollégákra bízzuk eme feladatokat. Most még is ellátogattunk erre a filmre és ugyan semmi extrát nem találtunk a filmben és nem is tudjuk magasztalni vagy éppen kiemelkedőt írni róla, de arra amiért mentünk tökéletesen jó volt: kikapcsolódás, a csajjal (pasival) akivel vagy annak fogdosása és egy jó kis izgalom a köbön. Ennyi.

Rövid tartalom:  a játékosok nem sejtik, hogy az életük a tét. Hat idegen furcsa meghívót kap: egy ingyen menetet egy szupervalóságos menekülőszobában. Nem ismerik egymást, nagyon különböznek egymástól, és nem értik, hogy kerültek oda. De ha már ott vannak, megpróbálják jól érezni magukat. Csakhogy nincs kijárat. A feladatok viszont egyre veszélyesebbek, és aki kiesik, az mindent elveszít. Ahogy szobáról szobára haladnak, rá kell jönniük, hogy szó sincs könnyed időtöltésről. Aki a szabályokat kitalálta nagyon okos és nagyon kegyetlen, nekik pedig valóban menekülniük kell. És láthatatlan ellenfelük mintha túl jól ismerné őket…

 

4. ROSSZ VERSEK – Amit még nem láttunk, de nagyon vártuk a mai napot, hogy megnézhessük!

Rövid sztori: A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Te melyik filmet fogod megnézni?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.