A sorozat nem csak sok mindenben, de korszakalkotó, történelmi remekmű is a sorozatok kategóriájában.

Értendő ezek a színészek kiválasztása, azok fizetése, a karakterek, valós jellemvonásai és még sok – sok olyan dolog amit már nem írok le még egyszer, de Istenem, mekkora!!! 🙂

Az HBO saját gyártású sorozata, alapjaiban változtatta meg a szappanoperákról alkotott képet. Csodálatosan épített fel egy családi drámát, mellékvonalként pedig a maffia ügyes – bajos dolgaival foglalatoskodó családapák munkáját. Sok amerikai kritikus és szaklap az előző évszázad legnagyobb műalkotásának tartja a Soprano család életéről szóló epizódokat.
Rengeteg díjat nyert a sorozat:  21 Emmy díjat (legnagyobb amerikai TVs díj) , 5 Golden Globe szobrocskát. S még a Rolling Stone magazin „minden idők 100 legfontosabb sorozata” listáján az első helyen áll, a mai napig.

Annyira fantasztikus volt látni a sorozatban, hogy nem voltak közhelyek és emellett, minden rész egy – egy mozifilm minőségét adta vissza. Nem voltak hibátlan hősök, ahogy azt előtte nem szoktuk meg a sorozat fő – fő szereplői nem voltak halhatatlanok és, ha bakiztak ugye már mentek is a halakkal alukálni, a sorozat írói nem kegyelmeztek nekik. Ami nagyon fontos, hogy a széria a gengszterfilmek kliséit is iróniával kerülte ki.

“A ma 20 éves Maffiózók rendhagyó családregény, amelyben ugyanúgy felbukkan az emberi gyarlóság minden válfaja, mint a divatos szériákban, azzal a különbséggel, hogy ezek zsarolással, droggal, gyilkossággal vannak összefüggésben. A New Jersey-i maffiacsaládról szóló történet a fanyar humorával, az erőszak durva ábrázolásával és a szabad szájúságával kimagaslik a tévésorozatok mezőnyéből.” – by hvg.hu – nem tudtam volna szebben megfogalmazni! Köszönöm!

 

[poller_master poll_id=”29″ extra_class=””]

 

 

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.