Ki@@@ott óriási film két ilyen formával, mint Johnny Depp és Forest Whitaker, akik ki akarják deríteni The Notorious BIG és Tupac Shakur nagyon, de nagyon furcsa körülmények között történő halálát. #BradFurman a film rendezője (Beépülve – Az Escobar-ügy, Vakszerencse) és #RandallSullivan könyve alapján lett a forgatókönyv írva.

6.4-et kapott az imdb-től, rotten tomatoes pedig 62% adott…, hát addig nem írok véleményt, míg nem látom, a 2018-as filmet.

Rövid sztori: az igaz történeten alapuló film, húsz évvel a két rapper meggyilkolása után veszi fel a fonalat, amikor is egy rendőrnyomozó (Depp) és egy újságíró (Whitaker) felmelegítik a megoldatlan ügyeket. A nyomozás során ráébrednek, hogy a rendszerszintű korrupció és a hazugságok lehetetlenné teszik a munkát.

Érdekesség:
– szeptember 7-én volt 2020-ban a film bemutatója, amikor is 1996-ban Tupac-ot ezen a napon lőtték le és az előzetes keltezése sem véletlen, mivel Notorius B.I.G. ezen a napon született.
– Christian Contreras forgatókönyve egyébként rajta volt a 2015-ös hollywoodi Blacklisten (a legjobb el nem készült forgatókönyvek listáján)

Na lássuk: