Film- és férfimagazin

 

1. Ragadozók – #laparanzadeibambini – egy dél – olaszországi gyerek maffiózó bandáról szól, ahogyan a felnőttektől átveszik a a hatalmat, majd ahogyan elbukják azt. Rengeteg kritikát olvastam róla, számtalan helyen, de egyik sem volt helyénvaló. Főleg az nem aki régebbi filmekhez hasonlította az életszerű, olasz történéseket. Az, hogy valaki gengszterekről és maffiózókról készít filmeket az igen bevállalós, hisz az igazat vagy olyan brutalitást kell vinnie bele, mint amilyen az élet is ebben a világban. Lásd a Keresztapa film sorozatban – #theoffer , írtam róla, keress rá! -, meg is mutatkozik ez, hogy az igazi maffiózók nem szeretnek szerepelni.
Szóval amikor valaki hasonlítgat, az könnyelműen teszi ezt, de a való életet nem lehet hasonlítgatni, sőt aki ezt írja az nem ír valóságot.
A “Ragadozók” egy fikció, de még is valós eseményeken alapszik.  A filmet az a Roberto Saviano írta aki a Gomorrat is és Claudio Giovannesi volt az írótársa, aki a filmet is rendezte.

Részlet: 

@ki.szott.maffiozok

Az olasz #maffia nem válogat és persze a gyerekeket sem kényszerítik, hogy legyenek #maffiózók !…, ne ez a film a #Ragadozók – Piranhas, #laparanzadeibambini – ami a 2019-es Ezüst Medve díjat el is hozta forgatókönyvíró kategóriában! #Maffiózók #maffiozokhu #maffiozok

♬ eredeti hang – Maffiózók

2. Díler – #dealer – 2021-es belga – holland film egy 14 éves drogdíler kisfiúról szól. Johnny fiatalok otthonában él, édesanyja alkoholista, festőművész. Amikor megtudja, hogy hétvégén már nem tud hazamenni, mivel anyuja ismét megbolondult, egyik ügyfel, a híres sikeres színész, Antony felajánlja, hogy majd ő lesz a hétvégi gyámja.

Előzetes:

3. Az alvilág királya – #pepelemoko, 1937-ből -, a film “romantikus film”-ként van besorolva! 🙂
Az Algírban bujkáló hírhedt gengszter az óvárosban lel menedékre barátoknál. De a szerelem miatt mindent kockára tesz, és előmerészkedik a rejtőzködésből…, na így már lehet, hogy elfogadom a “szerelmetes gengszter” jellegét.
Ki látta a filmet és kinek tetszett?

Előzetes: