Három különböző fajta-féle film, amit ebben az évben láthattok a hazai mozikban:

Év végén jön Peter Jackson új óriás produkciója a Ragadozó városok (eredti cím: Mortal Engines) – Forgalmazó: UIP-Duna Film, bemutató: 2018. december 27.

Rövid sztori: évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie… A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását…
Ezt az új, lenyűgöző, nagyszabású kalandfilmet az Oscar-díjas vizuális trükkmester, Christian Rivers (King Kong) rendezte. A forgatókönyvet Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens (A hobbit trilógia, A gyűrűk ura trilógia) írta Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján.

 

Az év közepén, pedig van nekünk “The Rock”, aki fél lábbal is megmenti a világ helyett most egy felhőkarcoló teljes összeomlását: Felhőkarcoló (eredeti cím: Skyscraper) – forgalmazó: UIP-Duna Fil, bemutató: 2018. július 12.

Rövid sztori: Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek… a tűzvonal fölött.

Majd a legvégére ismét jön az énekló James Bond, a Mamma Mia-ban (Forgalmazó: UIP-Duna Film, bemutató: 2018. július 19.):

 

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.