Sokat gondolkozom azon, hogy az óriási, szabadelvű világunkban megengedhetjük e magunknak, hogy ennyi és megannyi pénzt és energiát “dobjunk ki” egy – egy szuperprodukciónak vélt művészi film kedvéért. Szerintem sokan egyetértenek velem, amikor azt írom vagy éppen mondom, hogy; NEM! Főleg azok láttán, amit most leírok.

Nem kell ezekkel egyetérteni, sőt. Csak saját magam véleményét próbálom átadni nektek. Megfogadni nem kötelező.

 1. Ben Hur (2016.) – érthetetlenül állok a film elkészítése előtt is, nem hogy a végeredményről. Nem tudom miért kellett újraforgatni azt a filmet, ami sikeres volt és egyben a mai napig is az egyik legnagyobb klasszikus a filmtörténelemben. A film 100 millió USA dollárból készült el és “csak” 94,1 milliót hozott vissza. Nem csak veszteséges volt a film, hanem óriási csalódás.
 2. Kémek hídja (eredeti cím: Bridge of Spies, 2015.) – mi volt a filmben egyediség? Megint Spielberg úr kamera állásai vagy éppen a film sztorija? Nem tudjuk, mert egyiket sem vettük annyira érdekesnek vagy éppen szórakoztatónak, hogy az meg is maradjon bennünk. Volt egy ilyen esemény, de már láttunk ilyet, ha nem is pontosan ugyan ilyet, de már láttunk és lehet az jobban megmaradt bennünk…, egy teljesen felesleges pénzkidobásos film, szerintünk.
 3. Dunkirk (2017.) – nagyon – nagyon készültünk a filmre. Fantasztikus a film akusztikája, vágása és ugye most már tudjuk, hogy ez oscarokat is jelentett a filmnek, de …., a film túlságosan is  monumentálisra akart válni, ami a rendező hibája szerintem, így a film unalmassá és egyben semmit mondová tette önmagát. Itt persze mélységes nagy tisztelettel lennék a műfaj (repülős)  és egyéb kollégáknak és játékosoknak, akik istenítik a filmet, de valószínűleg nem csak nekik készült a “szuperprodukciónak” vélt és egyben szánt film.
 4. Szépség és a szörnyeteg (Beauty And the Beast, 2017.) – látványilag gyönyörű, a technika most már olyan lehetőségeket biztosít a készítőknek, hogy az elkápráztatja a nézőket, de…, semmi extra nem volt a látványon kívül a mesében…, nem csak nekem a környezetemben lévők is hatalmas csalódással élték meg ezt a szép szerelmetes filmet.
 5. Arthur király – A kard legendája (eredeti cím: Legend of the Sword, 2017.) – az első olyan Guy Ritchie film amire azt mondom, hogy egyszer nézhető…, Jude Law mint gonosz, szenzációs…, de a filmet egyszer is eléggé nehezen néztem meg. Másodjára is megpróbáltam, hát ha bennem van a hiba, de nem. Sajnos ez nem jött össze…

További egyszer nézhető filmek:

 1. Álmatlanság (eredeti cím: Sleepless, 2017.) – Jamie Foxx nagyon mellétrafált, amikor ezt a forgatókönyvet elfogadta és még el is játszotta. Nagyon gyenge forgatókönyv és nagyon gyenge rendezés…, ha uncsizól jó egynek!
 2. Amerikai bérgyilkos (eredeti cím: American assasin, 2017.) – nagyon gyenge és sablonos. Amiért egyszer nézhető az Michael Keaton nevéhez fűződik, aki nagyon jó a filmben…, csak, hát nem ő a főszereplő! 🙂
 3. Sokkal több mint testőr (eredti cím: The Hitmans Bodyguard, 2017.) – olyan óriási beharangozással ment a film, hogy tényleg elhittem, hogy jó lesz. Vagy tényleg csak én érzem azt, hogy egyszernél többet nem ér a film? Szörnyűen erőltetett és a sok káromkodáson kívül semmi extra…, az előzetesben “behájpólt” csúnya szavak, a filmből már ki lettek véve! Észrevette valaki?
 4. Volt egyszer egy Venice (eredti cím: Once Upon A Time In Venice, 2017.) – hát mit írjak erre; nagyon gyenge. Másnaposan, félkómába, vagy éppen nagyon erős marcsi hatása alatt.
 5. Gyilkosság az Orient expresszen (eredeti cím: Murder On The Orient Express, 2017.) – egyszer nézhető, újragondolás. Nem írnék többet erről, mert amúgy a készítőt és a színészeket nagyon szeretem, de a film…
 6.  Az utolsó emberig (eredeti cím: Blood Father , 2016.) – ismét egy fantasztikus magyar fordítás a forgalmazótól! 🙂 Mel Gibson ezt elpuskázta, semmi extra, csak a Gibsonos arcok és lövöldözések, egyszer uncsiből ajánljuk, de ne várjatok tőle semmi extrát.
 7. Behalozva (eredti cím: I.T., 2016.) – vannak filmek amikor tényleg rákérdezel, hogy ez a készítési filmösszeg nem jöhetett volna a zsebembe, mert még én is jobban elkészítettem volna. Na ennél a filmnél ezt fogod gondolni.
 8. Kalandos hétvége (eredeti cím: The Confirmation, 2016.) – nagyon gyenge dráma, nem oda illő szereplőkkel és ami a legszörnyűbb, hogy ebben a filmben sem látjuk azt a lehetőséget, amiért elköltöttek rá két millió dollárt, azaz közel hatszáz millió forintot?!
 9. Inferno (2016.) – elnézést amit most fogok írni, de ez a véleményem: egy jókora bőrlehúzás még a hülyékről. A film már csak egy erőltetett mása az előző két résznek, ha nem is folytatása annak, de stilisztikában és egyéb másban megegyezik azokkal szóval nem lehet azt mondani, hogy nem az. Nagyon gyenge és unalmas, szinte.
 10. Kerítések (eredeti cím: Fences, 2016.) – erőltetett afroamerikai megmondó film, nem európaiaknak szól és így nekem nem is tetszett. Azért érdemes megnézni, aki szereti Denzel játékát, hát ha felfedez benne valami jót.
 11. Jane a célkeresztben (eredeti cím: Jane Got a Gun, 2015.) – Natalie Portman neve és a két igen csak híres színész társa; Joel Edgerton, Ewan McGregor vonzhatja az emberek figyelmét a filmre, de ne várjatok sokat tőle, egyszer nézhető western film….
 12. A kör (eredeti cím: The Circle, 2017.) – megint egy olyan film, ami már egy másfajta köntösben már megjelent a szemünk előtt, le is forgatták, meg is néztük, tetszett is. S most jön egy újabb csapat és egy újabb sztori ami hasonló, csak nem feketében van mindenki a színészek közül, hanem fehérben és nem labdával, hanem ütővel játszanak! 🙂  Nézzétek meg, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Na, hát ennyi volt a “rossz” az elkövetkezendő egy hónapra, a következő hónapban is jelentkezünk azokkal a filmekkel, amiket nem 100%-ban ajánlunk vagy csak egyszer nézhetővé tesszük őket!

Szép napot és mindent a filmekért!

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.