Film- és férfimagazin

 

Mi az amit azonnal tudnotok kell John Gottiról (születési név: John Joseph Gotti, Jr. született; 1940. október 27., Bronx, New York – elhunyt 2002. június 10., Springfield, Missouri), hogy annyira feltűnő volt, piperköc saját magával és a sztár imidzsével, hogy azt az alvilág nem igazán tűrte. Főleg akkoriban, amikor igazán a csúcson volt az úriember és általában azt a “családi modellt”, nem igazán szerették reklámozni az olasz-amerikaiak, amit John képviselt a médiákban.
John Travolta, mint olasz maffiafőnök, aki a New York-i Gambino család maffia egyszerű katonájaként kezdte, aztán egy véres puccsal (vagy csak inkább leleményességgel), 1985-ben átvette a hatalmat a család irányítása felett. Gotti minden idők legnagyobb és legerősebb bűnszervezetté változtatja a Gambinó familyt. Az alvilág szokásos és egyben bevált üzleteiből élt a Gambiuno család: szerencsejáték, prostitúció, kábítószer, behajtások, ingatlanok, adócsalás és persze az ehhez tartozó akár “bérletben is”, gyilkosságok hada.
Ennek ellenére “a” főnököt így is nagyon – nagyon nehéz volt rács mögé tenni, letartóztatni, három bírósági tárgyalásról is felmentéssel távozott, miután a tanúkat és az esküdteket is megfenyegették, megzsarolták. Végül egyik embere elárulta, így került börtönbe.

A frenetikus maffiafőnökről készült mozi, a Gotti június 14-től látható a magyar mozikban, addig az előzetese: ITT (is)!

Egy kis múltidézés a régi “Gotti” film, Armand Assante főszereplésével és a “A főnökök főnöke”, Chazz Palminteri (Bronxi mese) főszereplésével, a Maffiózók(.hu) youtube csatornáján:

 

[poller_master poll_id=”8″ extra_class=””]