A gengsztert holtan találták a celléjában, miután átszállították Floridából Nyugat-Virginiába.

A 89 éves bostoni gengszter Jimmy Bulger, becenevén Whitey az 1960-as években kis ír bandából nőtte ki magát, a bostoni alvilág feje. Elvileg és ahogyan azt a filmben is láttuk – #blackmass, #feketemise – lefüleltette főnökét és lehet meg is ölte. Utána a remekbeszabott gyerekkori ismeretségével beszerveztette magát az FBI, védett informátorként. Az amcsi hatóságok végül az FBI-t kihagyva fogták el először 1994-ben, ahonnan gyorsan meg is szökött. Több, mint tizenhét éves bujkálás után kapták el, egy nője dobta fel, 2013-ben,

83 évesen állt bíróság elé. A per az FBI számára is kínos lett, mivel Bulgert besúgóként a korrupt igazságszolgáltatás, ha nem is bátorította, de lehetővé tette a gyilkosságokat, amikkel vádolják.

A börtön nem nyilatkozott arról, hogy az életfogytiglani büntetését töltő Bulgert miért vitték másik börtönbe. A halál okát nem részletezték, de a börtönőrök szakszervezete a CBS-nek arról beszélt, hogy gyilkosság történt. Richard Heldreth szerint az elmúlt hét hónapban már ez a harmadik gyilkosság ebben a börtönben.

Érdekesség: a Martin Scorsese által készített #Tégla című filmben is őt játssza el Jack Nicholson.

A hír a #BBC oldalán volt megtalálható.

Fekete mise című film előzetes:

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.