Film- és férfimagazin

SZAVAK EREJE – eredeti cím: Sometimes always never

Még, hogy egy angol lélektani dráma-komédia nem lehet eléggé #gangszta egy maffiózók rajongónak!!!(?) …, dehogynem! Nézd is meg ezt a filmet és megtudod miért is! …, a #GoldenGlobe díjas #BillNighy főszereplésével.

Rövid tartalom: Michael egy családi Scrabble-játszma közepén viharzott el egy vita után, és azóta senki sem látta. Évek teltek el, de apja, Alan nem adja fel a reményt, és az internetes Scrabble-fórumokon is fáradhatatlanul folytatja a megszállott nyomozást. Egyszer csak felfigyel egy titokzatos játékosra, akinek a stílusa kísértetiesen hasonlít Michaeléra…

MAMI

Premier előtt: tipikus amerikai thrillernek indul, örültem is neki, hogy lesz benne elég vér és jókat fogok borzongani. Ennek ellenére a forgatókönyvíró egy kicsit átvert, mert #OctaviaSpencer, #OscarDijas színésznő, frenetikus játéka nélkül a film nem sokat ért volna…, de egyszer mindenképp nézhető a mozikban!

Rövid tartalom:  az Oscar-díjas #OctaviaSpencer alakítja Sue Annt, a magányos nőt, aki szépen éldegél egy csendes ohiói városkában. Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri őt, hogy vegyen piát neki és pár barátjának, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Hogy ne kelljen ittasan vezetniük, felajánlja a tinédzsereknek, hogy kecózhatnak a háza pincéjében. Ám van néhány szabály. Egyiküknek mindig józannak kell maradnia. Nem szabad káromkodni. Sosem szabad felmenni az emeletre. És úgy kell szólítaniuk őt, hogy „Mami.”
Ám ahogy Mami vendégszeretete fokozatosan megszállottságba csúszik át, úgy válik a tinédzserek álma lassan szörnyű rémálommá – és Mami kecója a város legjobb bulibarlangjából a világ legrosszabb helyévé…

 

DOMINÓ – eredeti cím: Domino

Premier előtt:  nem is tudom eldönteni, hogy a filmet #BrianDePalma (#Carrie, #ASebhelyesarcú, #AkiLegyőzteAlCaponét, #MissionImpossible) komolyan gondolta vagy néha egy – egy vicces “beszólásávas”, csak egy amcsi fricskának készült. A téma nagyon komoly, még pedig az Európába bevándorló szélsőségesek igen kemény támadásai a civil lakosság ellen. A két főszereplő a #TrónokHarca -ból ismert; #NicolajCosterWaldau és #CaricevanHouten.

A film energikus és izgalmas, mindenképpen ajánlom.

Rövid tartalom: egy koppenhágai rendőr társát egy titokzatos férfi meggyilkolja. A rendőr volt partnere szeretőjével kezd nyomozni az ügyben – mindketten küldetésként élik meg az elkövető levadászását. A hajsza közben akaratlanul egy CIA ügynök játszmájába csöppennek, és egy nemzetközi macska-egér játszmában futnak versenyt az idővel. Már nem csak a bosszúvágy hajtja őket, a puszta túlélésért is küzdeniük kell.

 

GODZILLA II. – A Szörnyek királya – eredeti cím: Godzilla: King of the Monsters

Már csak azért is várjuk, hogy lássuk mit is hoztak ki a készítők, ebből, a érdekfeszítő témából…

Rövid tartalom: a Föld beteg, és az emberiség a betegség. De van egy gyógyszer, amely minden kórt elpusztít, és sok ezer éve itt él a világon láthatatlanul: a titánok törzse. Ezek az ősi szörnyek kegyetlenek, legyőzhetetlenek, hatalmasak és csodálatosak – ha egyszer elszabadulnak, mindent elpusztítanak, ami otthonuk ártalmára lehet. És most jönnek. Úgy érzik, az emberiség veszélyes: hát előbújnak földalatti fészkeikből, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak velünk.
Az ember önmagában gyenge. E mindent eldöntő, esélytelen csata során ahhoz kell segítségért fordulnia, akitől eddig rettegett: Godzillához.

[poller_master poll_id=”49″ extra_class=””]