Isten kegyelméből – eredeti cím:  Grâce à Dieu / angolul: By the Grace of God

Sokszor sok helyen szoktam korteskedni – hithű Istenben hívő emberként -, hogy kérem hagyják abba a más szexuális indentitás tudatú emberek zaklatását, amit az egyház kreál, generál és egyben bántja, az ebben már jócskán megfáradt, ahogyan a biblia ezt írja; “felebarátainkat”. Hogy miért teszem ezt? Mert a gyerekkorom óta ismert “meleg” társadalom egyik tagjára sem tudok, egyetlen egy rosszat sem írni vagy mondani. Szeressétek egymást és ne hallgassatok rossz indulatú embertársaitokra – még, ha az egy pap is-, hogy a “másság” rosszat jelent.

Borzalmas ezt leírnom, de a XXI. század egyik legnagyobb fertője az egyház. Akik hazudnak, letagadják, hogy pedofil papjaikat áthelyeztetik másik hivatalba, csak, hogy folytathassa zaklatásait. Azt mondják elfogadnak, de még is utálkoznak és arra buzdítják az embereket, hogy utálkozzanak, rekesszék ki a “melegeket”, “gyógyítassák” meg, mert a biblia ez írja – persze ez hazugság (az USA-ban 60 ezer meleget próbálnak “meggyógyítani” – mennyire szánalmas!!! – mind ez az egyház műve). Azt mondják nem lopnak, de még sem tudhatja a jelenkori pápa a vatikáni bank pontos vagyonát, és annak a bevételeinek mikéntjét.
Vita tárgya, hogy az egyház átver e minket?! 🙂

Belegondolt már valamelyikőtök is hány és hány százezer gyermek szenvedhet most és mennyi, de mennyi felnőtt azért amit tettek velük az egyház emberei!? Gondoljatok csak bele, csak a “Spotlight” által felderítettek szerint legalább 60.000 gyerekről beszélünk, a film végén milliós nagyságrendekről írnak, papír biztosan…, s a rendszer tovább működik…, mi ez ha nem egy maffia!?

Felháborítónak tartom, hogy még  mindig ilyen filmekből kell informálódnunk, mint a “Spotlight – Egy nyomozás részletei” és most ez az Isten Kegyelméből. S  még ezek után is csak mosolyognak az egyház vezetői a szemedbe, arcodba…

Íme egy régi cikkünkből egy fantasztikus idézettel: Három óriás plakát ebbing határában!

A filmet csütörtöktől nézhetitek meg a mozikban, tessék minél többen elmenni és ezzel támogatni az egyház súlyosabb büntetését, mint amiben jelenleg él.

A film írója és rendezője, François Ozon (A házban, 8 nő, Swimming Pool, Menedék, Fiatal és gyönyörű, Frantz, Dupla szerető), aki titokban dolgozott a megtörtént eseményeket feldolgozó filmen, s rendkívül komoly anyaggyűjtés előzte meg az Isten kegyelméből elkészültét. Az Isten Kegyelméből világpremierje az ‘A’ kategóriás Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, s a film a zsűri nagydíját nyerte el!
A film főszerepeit #MelvilPoupaud (Utolsó napjaim, Így is, úgy is Laurence), #DenisMénochet (Becstelen brigantyk, Hannibal ébredése, Assassin’s Creed, Párizs császára, 7 vérfagyasztó nap) és Swann Arlaud (A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája, Adéle és a múmiák rejtélye) alakítják.

 

 

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.