Fantasztikus 1970-80 évekbeli divat, zene és egyéb dolog csapták meg először is az ember arcát, a film elején. Majd jött Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) életének bemutatása, a rokoni kapcsolatai és persze két családja is, Olaszországban és Brazíliában. Ezek után jön a fekete leves és körvonalazódik az első nagy “bűnbánó” vallomása az olasz maffiáról.  Az olasz és egyben brazil hatóságok azt hitték Buscettaról, hogy ő valamilyen nagy fejes az olasz alvilágban, pedig egy katona volt. Az olasz Falcone bíró veszi rá végül az “árulót”, hogy beszéljen és kialakul barátság is a két ellentétes szociális helyzetben lévő ember között.

“Érdekesség”: Tommaso Buscetta előtt nem igazán tudta még az olasz rendőrség sem, hogy pontosan hogyan épül fel az itáliai szervezett bűnözés hierarchiája!
A filmben néha – néha még eredeti szicíliai nyelven is beszélnek.

Rövid történet: Marco Bellocchio harminc évet átölelő, klasszikus olasz gengszterfilmet forgatott a Cosa Nostra felemelkedéséről és bukásáról. A megtörtént eseményeken alapuló film Tommaso Buscetta életét mutatja be, aki elsőként vallott, régi bűntársai és a végén még politikai köröket is behálózó bűnszövetkezetről, saját és családja életét is veszélybe sodorva ezzel.

Rendező: Marco Bellocchio
Forgalmazó: #Mozinet
Premier: pontos dátum még nincs! Egy – egy magyar mini filmfesztivál alkalmával tudjátok már megnézni.

Előzetese, angol felirattal: ITT!

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.