Film- és férfimagazin

 

Rengeteg olyan gengszter film készül évről – évre, de nem mindegyik kap akkora marketinget, hogy tudj is róla.
Összegyűjtöttem egy csokorral, amiből tudtok szemezgetni és választani egy szép nyugalmas – vagy nem estére! 🙂

Suburra és a Suburra: Véres Róma – #BloodOnRome, olaszul: Suburra – #LaSeri – 130 perces nagyjátékfilm, ami előzményfilmje a több évados sorozatnak.
A film és a sorozat is valós eseményeken alapszik, ami még izgalmassá teszi az egészet. A szereplők is majdnem mindenki szerepel a filmben és a sorozatban is. Szokták hasonlítani a “Gomorra” című filmhez, ami nem is áll messze a valóságtól, mivel a két film írója ugyan az : #StefanoSollima. A római elit és annak gengsztervilága, egyenes élőben, mint ahogyan írtam is feljebb ez egy igaz sztorin alapszik, amiben nem csak piti vagy gazdag gengszterek, hanem a vatikáni papok, bíborosok, politikusok is belefolynak az alvilágba.

A film előzetese egy kis kommenttel, amit a fantasztikus #Filmszerésztől kapunk meg (a legnagyobb példaképem a filmkritikusok szakmájában!):

A sorozat:

Vadember – #Savage, 2019-es, új-zélandi motoros bandáról szóló, igen csak kemény és brutális gangszta film.

Nepperek – eredeti cím: Clockers, 1995-ös #SpikeLee film, az igazi USA-beli gettóból, #HarveyKeitel, #JohnTurturro, #DelroyLindo, #MekhiPhifer és #IsaiahWashington főszereplésével. Gyermekkorom egyik kedvenc filmje. Kult film ebben a témában.

 

A lengyel spicli – The Informer2019-ből, #JoelKinnaman (Hanna, Valós halál, Suicide Squad – Öngyilkos osztag) a főszereplője, amiért azt hittem, hogy biztosan jó is lesz és kemény is lesz, de egy kicsit vontatott lett és nem annyira pörgős, az előzetes egy cseppet átverős, de azért egynek jó volt, mint gengszteres, maffiózós filmnek.
További szereplők:  Ana de Armas Rosamund Pike és Clive Owen, aki szeretek “gonosz” szerepben. 🙂