Film- és férfimagazin

Már írtam egy héttel ezelőtt a filmről és már akkor eléggé izgatott voltam, hogy lássam az olasz honban játszódó, maffiózó filmet.

Komolyan úgy telt el a két óra, hogy észre sem vettem és végig izgultam, a filmet…, minimálisan lassan indult be a film, de tizenöt – húsz perc elteltével már vártad a következő eseményt, hogy mi is lesz ebből. Az olasz – amerikai #JonasCarpignano (Mediterráneum, A Ciambra) rendező olyan apró, de még is nagyon érdekes képi világgal látta el a filmet, amit nagyon – nagyon szeretek.

Egyáltalán nem szürreális, hanem egy tényleg a fejünkben megfordult vagy éppen látott képet mutat, vág és jelenít meg a direktor. Pont egy héten belül beszélgettem erről egy ismerősömmel (Krisz – köszi!), hogy mennyire fontos egy film képi és vizuális megjelenítése. Ez egy maffiózó dráma, ami még jobban érdekesebbé és egyben “szebbé” tette a filmet. Nagyon – nagyon a hatása alatt vagyok még mindig.

A filmet olyan gengszter drámákhoz hasonlítanám, mint #OscarIsaac főszereplésével; Egy durva év, vagy a #JamesGandolfini – #TomHardy féle; Piszkos pénz…, csak ez annyival másabb, hogy tényleg egy lövés (a távolból hallatszik, max) és semmilyen vér nélkül mutatja be ezt a durva világot.

Mindenképpen nézzétek meg! Mától a mozikban!

A film sztoriját és előzetesét előző cikkből megtudhatjátok: ITT!