Film- és férfimagazin

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel és videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

A rész címe: Mindenki a maga iskoláját járja, eredeti cím: College
Írta: Jim Manos Jr. és David Chase
Rendezte: Allen Coulter

Ez a rész megalapoz rengeteg mindent a következő évadokra, hisz rengeteg minden letiszázódik benne:

  • a spcili csak is halállal lakolhat, nincs más eltarnatíva
  • Tony Soparnonak is most már 100% tudatosult a fejében, hogy nem csak felesége, de gyrekei is tudnak a valódi munkájáról
  • a Soprano család papja is tudja ugyan ezt…
  • minden esetben úgy kell történnie mindennek ahogyan Tony azt mondja
  • kivéve a felesége, aki eléggé keényen sorozza Tonyt…, a további hat évadban ezt láthatjuk majd folyamatosan

A rész rövid tartalma: Meadow apja kiséretében meglátogatja a kiszemelt egyetem Maine nyílt napjait. Útközben Tony egy régi “ismerősébe”, kollégájába botlik Fabian “Febby” Petrulioba aki tagja volt szintén az alvilágnak, viszont egy pár évvel ezelőtt beszélt a zsaruknak és most pedig a maffiás sztorijaival járja az egyetemeket. Tony #vendettara készül.
Miközben apa – lánya túrán van a Soprano család fele, addig Carmela fogadja Phil atyát egy vacsorára. A vacsorából filmezés lesz közben bort kortyolgatnak, amitől egy kicsit meg is részegülnek. Carmela becsípve meggyónja részben bűneit – amit nem kéne -, reggel mámorosan ébredő lelkész, mellkasán Sopranonével, nem mindenre emlékszik…, míg Carmela már nem olyan kedves mint este volt.
Meadowék hazaérnek. Carmela elárúlja, hogy Phil atya kocsija egész éjszaka a házuk előtt parkolt és Tonyt kereste Jennifer Melfi doktornő…

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 — Rocket From The Crypt: “Eye On You”
2 — Michael Hoppe: “Gold Leaves”
3 — Basin Brothers: “Maine Two-Step”
4 — Dropkick Murphys: “Cadence To Arms”

Érdekesség: a sorozat megálmodója, #DavidChase eredetileg egy nagyjátékfilmet szeretett volna a sztoriból, de a ügynöke, menedzsere a rendező – írónak, #LloydBraun tanácsára inkább sorozat lett belőle.

Képek a részből:

Részlet: