Film- és férfimagazin

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB RÉSZ AZ OLDALON: ITT!

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel és videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

A rész címe: Érzelmek férfimódra, eredeti cím: Legend of Tennessee Moltisanti
Írta: Frank Renzulli és David Chase
Rendezte: #TimVanPatten

Csak úgy: minden részben előrébb és előrébb jutunk a gengszter világ és a Soprano család napi vagy éppen általánoságba vett problémáival. Christopher  kezd egy cseppet begolyózni, de óriási, hogy mennyire is örül amikor is megjelenik a neve az újságban…, erről olvastam egy nagyobb cikket, amikor is #Gotti, annyira feldobta magának a “maffiózó sztár” allűrt, azóta (voltak már előtte is), a gengszterek imádják magukat fényezni, mutogatni…, NE TEDD, nem menő! Az igazi gengszterek láthatatlanok!

A rész rövid tartalma: az összes maffiózó esküvőn ünnepel, mikor elterjed a híre, hogy az FBI akciót indít a New York-i alvilág ellen. Mindenki fogja feleségét és gyermekét(it) és hazafelé felé veszi az irányt, hogy megszabaduljon a házából a nemszükséges illegális tárgyaiktól. A Soprano család is ezt teszi, Tony és Carmela előszedi az összes lőfegyvert, készpénzt és ékszert, majd elrejti azokat a mit sem sejtő Livia néninél. Meg is lesz az eredménye, mert Tonyékhoz mennek az szinte elsőnek házat átkutató FBI-osok…, a hátsó ajtón keresztül.
A TV-ben mindenkiről beszélnek az alvilágból csak Christopher Moltisantiról nem. Nagyon elkeseredett, sőt teljes őrületbe kergeti saját magát. Forgatókönyv írásba kezd, hogy ezzel próbáljon kitűnni társai közül és kitörni netán a maffia világából.
Livia néni ismét uszítja Junior bácsit saját fia ellen, mert bezárta őt az – elfekvőbe. Elárúlja a nagybácsinak, hogy dili dokihoz jár Tony, teljesen megalázva Őt ezzel barátai előtt.
Melfi doktornő családjával a maffiózókról beszélget és a doktornő védelmébe veszi a bűnözőket…

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:
1 — The Aquatones: “You”
2 — Land of the Loops: “Welcome (Back)”
3 — Booker T & The MG’s: “Summertime (From Porgy and Bess)”

Érdekesség: #LorraineBracconak, az az Dr. Jennifer Melfinek eredetileg Carmela Soprano szerepét ajánlották fel a sorozat producerei, de ő erre nem mondott, mivel túlságosan hasonlított a #Nagymenőkben vállalt, Ray Liotta feleségére Karen Hillre.

 

Képek a részből:

RÉSZLET: