Film- és férfimagazin

Az 1990-ben bemutatott amerikai képregény alapján készített gengszter film a Dick Tracy. A grafikai mű érdekesebb volt bármelyik másiknál, mivel a maffiózók kinézete- és képzelt világuk nem csak színes, de nagyon is egyedi volt, egyből népszerű is lett, akkoriban.

’30-as években #ChesterGould rajzolta meg a figurákat az USA-ban. No ezt a miliőt vitte #WarrenBeatty producer, rendező a vászonra, úgy, hogy ő maga is volt a főszereplője.  Emelett sikerült neki olyan szereplőket is leszerződtetni, mint: Al Pacino, Madonna, Kathy Bates, Dustin Hoffman, Glenne Headly, William Forsythe, Ed O’Ross, Paul Sorvino (Nagymenők), James Caan (Keresztapa) és még sokan mások!

A film gondolta már 1980-as években kezdődött, amikor is az évtized elején Tom Mankiewiczet bízták meg a forgatókönyv megírásával. Neki nem jött össze, de Jim Cash és Jack Epps Jr.-nak viszont igen, akik a méltán híres Top Gun című filmet is jegyzik. Először Steven Spielberget, John Landist, Walter Hillt és Richard Benjamint is akarták rendezőnek, de végül Beatty kapta meg a filmet.  A gengszter képregényfilm premierje a washingtoni Uptown Theatre-ban volt, 1990. június 10-én.
A film sikeres lett, anyagilag, hét Oscar-jelölést kapott, és három kategóriában nyert: a legjobb eredeti dal, a legjobb smink és a legjobb művészeti rendezés.

Mindig is úgy éreztem, hogy Warren Beatty lenyúlta Tim Burton képi világát, amit 1986-ban a Batmannal csinált, de valójában ez nem igaz, mert ilyenek a képregények és azok csodálatos világa! 🙂 Nézzétek meg, érdekes lesz!

Minimális sztori: Dick Tracy és az Ő, első beszélő órája – David Hasselhoff után persze – romantikus kapcsolatai mellett, próbálja lefülelni a város gengszterét…, segítője is akad, aki nem más mint egy árva, utcagyerek, akit ő maga fogad be.

Érdekesség: #DannyElfman a film zenéért felelőse, aki nem csak zenét írt rá, de jól is válogatott. A film zenéje három különálló filmzene-albumon szerepelt…, komoly!

KÖVESS be instagramon is, ahol találsz még egy részletet a filmből: ITT!

A filmből egy részlet: