Film- és férfimagazin

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB RÉSZ AZ OLDALON: ITT!

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel és videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

A rész címe: Régi szép idők, eredeti cím: Down Neck
Írta: Robin Green és Mitchell Burgess
Rendezte: #LorraineSenna

Csak úgy: “Régi szép idők” ez a cím van az #HBO-n is, de a Magyarországon kiadott DVD-n, a hetedik rész címe: “Lenyakazás”. Sajnos a miértet nem tudom.
Azt viszont tudom, hogy ez a rész is nagyon fa@@án beleillik a “Many Saint of Newark”, az az “A maffia szentjei” film előzményfilmjébe…, és tudatos volt a rendező, agytrösztől, hogy így készítette el ezt a remekbe szabott nagyjátékfilmet, 2021-ben.

A rész rövid tartalma: Anthony Jr. tökéletes apja fia, és Tony nem biztos benne, hogy ez neki tetszik. Különösképpen azt nem szereti, hogy őt és Carmelát behívták a AJ iskolájának igazgatójához, mert fiuk és barátja ellopott néhány szentelt bort és berúgva jelent meg a tornaórán. Nincs semmi, ami miatt idegesnek kellene lenni, ugye? Madonna: “a fiúk mindig fiúk lesznek”. Sajnos az iskola pszichológusa úgy gondolja, hogy lehetséges, hogy Anthony Jr.-nak figyelem-összpontosítási rendellenessége van, és ha ez van neki, az különleges oktatást jelent.
Anthony Jr. problémái elgondolkodtatják Tonyt a saját gyerekkoráról, amikor a szüleivel és két lánytestvérével élt, fogósat játszott Junior bácsikájával….és rájött, hogy az apja a maffiózó. Tony “örömteli” gyermekkori emlékei közé tartozik, amikor az apja és Junior nagybácsi összeverik a fickót, aki az utca túloldalán lakott. Ezt mind elmeséli Dr. Melfinek, aki biztosítja afelől, hogy a biológia az nem a sors és Anthony nincs arra ítélve, hogy az apja és a nagyapja nagyokos életmódját élje. De Tony nem olyan biztos ebben…
Mindeközben, büntetése részeként, Anthony Jr. nem nézhet tv-t vagy video játékozhat, és meg kell látogatnia Liviát az “öregek otthonába” három héten keresztül minden nap. Az egyik látogatása alkalmával elmondja a nagyanyjának, hogy az iskola terapeutáját látogatja, és erre a nagyanyja úgy viselkedik, mintha ez lenne a legrosszabb hír, amit hozhatott neki….
….amíg el nem mondja neki, hogy Tony is látogat egy pszichiátert…

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:
1 — Eric Burdon & The Animals: “Don’t Bring Me Down”
2 — Hollies: “Carrie-Anne”
3 — Jefferson Airplane: – “White Rabbit” – az egyik kedvenc zeném a filmben!!!  Az egész részt annyira megfűszerezi!

Érdekesség: eredetileg #RayLiottanak akarta David Chase, Tony Soprano szerepét, de Ő ezt nem vállalta…, majd felajánlották még neki #Ralph Cifartetto igen kedvező figuráját, de arra is nemet mondott a színész…, ezután meg is bánta, mivel “A maffia szentjei” – The Many Saints of Newark” című előzményfilmben már “csak” a legeslegidősebb Moltisanti apa szerep jutott neki.

Képek a részből:

Antony piát lop és berúgnak osztálytársaival!
Tony apja és Janice
Tony és Dr. Melfi

RÉSZLET: