Film- és férfimagazin

Még, hogy a “Kemény motorosok”  – Sons of anarchy -, nem maffiózók sorozat! Kőkeményen az! Az elmúlt harminc évben filmek és sorozatok hadát, milliónyi percét néztem meg, de ennyi gyilkosságot még sosem láttam egyetlen egy sorozatban sem. Az utolsó 7. évadban minden részben annyian halnak meg, mint a Maffiózók egy – egy évadában. Brutál kemény.

Hét évnek kellett, hogy elteljen az utolsó rész levetítése után (hivatalos premier záró az 2014.dec.9-én volt), hogy egyáltalán rádúrranjak és megnézzem, mind a hét évadot.

Az első három évadnál, ami ugye 39 részt “emésztett fel”, könnyen is ment, mert nagyon is szórakoztató volt, és nem voltak benne üresjáratok. Nagyon tetszettek az új szereplők bevonása és a régiek kiiktatása. Sok fontos momentumot vagy eseményt ragadhatnék ki az első három évadból, de most csak kettőt fogok ami a Maffiózók sorozathoz kapcsolódik.
Az egyik az az, hogy az első évad első perceiben Drea de Matteoval (Adriana) találkozunk rögtön aki egy narkós, terhes anyukát játszik, aki nem mellesleg a főszereplőtől várja a babáját. Egy kis részlet, a sorozat elejéből:

A másik érdekesség, hogy jó volt látni Taylor Sheridant színészként. Nekem ő az elmúlt idők egyik legjobb és legtehetségesebb rendezője és forgatókönyvírója. Olyan filmek és sorozatok  kapcsolható a nevéhez, mint: Sicario – mind a két részét ő írta, Mayor of Kingstown sorozatot ő írta és rendezte is és persze a Tulsa Kinget, amit írt és producere a Maffiózók sorozat producerével együtt Terence Winterrel. Láthattok egy képet az alkotóról, lejjebb a galériában, aki amúgy egy rendőrt alakít a sorozatban.

Az USA és a “csóperek” egyenlő szinte a szabadságérzéssel, ha valaki ezt látja egy reklámban vagy bárhol máshol. No ez a sorozat nem ezt mutatja be. 🙂 Kőkemény családi dráma, szerveztt bűnözéssel egybekötve. A fegyverek, a gyilkolászás, a drogok és még sok más “finomság” párosul a Sons of Anarchy klub tevékenységi köréhez. Amúgy csak érdekességképpen a mai napig működnek a “csepterek” az egész amerikai kontinensen, még Dél – Amerikában is.
Az első három évad – ahogy feljebb is írtam, nagyon bejött -, a negyedik kezdett halványodni, az ötödik és a hatodik valójában “nekem” (a szerk.) nem igazán adott sokat, csak húzták – vonták a szállakat. A hetedik viszont ráébresztett a sorozat egész lényegére, “az amerikai álomra” vagy nem is az álomra, hanem az akaratra: adok – kapok, megmutatom, ki az erősebb, és ha nem nekem van igazam, akkor is nekem van igazam!.., ami nagyon is igaz a jelenlegi is “működő” hazug amerikai politikára és akár ezzel együtt a világra is.

Amit még kiemelnék, hogy a “Rém rendes család”, Peggy Bundyja az az Katey Sagal mindenkit lejátszott a képernyőről. Akár mihez is nyúlt a sorozatban, akár utáltad, akár szeretted, minden esetben nagyon jól adta magát az amerikai színésznő. Kapott is elismerést érte Golden Globe díjat és 2004-ben hozzá is ment a “Kemény motorosok” egyik megalkotójához, Kurt Sutterhez, aki már a 4. férje lett.

Szerepelt rengeteg híres mellékszínész és énekes és stb. a sorozatban, itt van egy – két név: Danny Trejo, Marilyn Manson és Courtney Love.

Amúgy “leadaráltam” a hét évadot, szűk egy hónap alatt, ami ugye 7 x 13 részt jelentett, ami ugye 4550 percet jelent, 26 nap alatt. 

Fényképek:

Részletek:

  1. Ez az első évad legutolsó részének zenéje outrója:

2. A hatodik évad befejező outrója, szintén, ami nagyon tetszett: