Film- és férfimagazin

SUN FÍVÉREK – #thebrotherssun

Nagyon is rajongok a távol – keleti harcművészetért és még jobban, ha azt vegyítik egy kis maffiával! 🙂

Az HBO -s Harcos és a Tokyo Vice után, fantasztikus volt megnézni és élvezni a Netflix új sorozatát a Sun Fívéreket. Az pedig még jobban feldobta az év elejét, hogy rögtön az első napokban ezzel tudtam rápihenni az évre, fantasztikus #MichelleYeoh (Oscar – díj: Minden, mindenhol, mindenkor)  főszereplésével. Itt zárójelbe megjegyezném, hogy egyre jobb és jobb tartalmakkal bővíti a csatornát a Netflix. Gratula hozzá!

A sorozat rövid tartalma: a tajvani alvilág történetét viszi Los Angelesbe, a Sun Fívérek. A négy tagú család kettő szakadásának történetét meséli el nyolc részben. A kétszer – két fős családtagok, egy egész óceánnyira é lnek egymástól és életük is teljesen más. A tajvanban élők gengszterek, míg Los Angelesben élők, szimpla hétköznapi emberek, az egyetemet nehezen fizető anyukával és fiából áll. A Nagy Sun-t (a család feje, az apuka), egy bérgyilkos lelövi, Charles az ősi mantra szerint jár el: “Védd a családot”. Ezért a mantra által vezérelve Los Angelesbe utazik, hogy megvédje anyját és öccsét, a rivális bandák leszámolásától.

Undorítóan jó bunyók vannak benne, már az első részben és annak is az első 25-30 percében két olyan csete -paté, hogy összefosizod magad, annyira brutkó. Íme az egyik ilyen:

@maffiozokhu

Végre egyre több kínai és távol keleti gengszter film, sorozat van, egyre jobbnál jobb minőségben! Ilyen az #sunfiverek című sorozat is, a #netflix -ről. sorozat, series, sunbrothers, #maffiozokhu

♬ eredeti hang – maffiozok.hu

 

 

 

Mindenféleképpen nézzétek meg, nagyon tetszeni fog. Itt a sorozat előzetese is:

 

TOVÁBBI HÁROM FILM AJÁNLÁS VAGY NEM:

1. Gengszterek fodrásza – Eredeti cím: Qing wen hai you na li xu yao jia qiang, (Miss Shampoo), 2023. – a dél – koreai film, borzasztóan gyenge volt! Reménykedtem, hogy minimálisan visszahozza a régi kínai, vagy akár japán, vagy ugye a dél – koreai filmek életérzését, de iszonyat gyenge lett! Nem ajánlom megnézni.

2. Az erőszak városa – eredeti cím: Jjakpae (The City of Violence), 2006. – a szintén dél – koreai gengszterfilm, már nem volt annyira borzalmas, de ez sem keltette fel a figyelmemet annyira, hogy teljes odaadással tudjam nézni és élvezni a mozit. Azért ajánlom csak megnézni, mert a régi idők stílusában forgatta a rendező, ami nekem nagyon bejön.

3. Rajtaütés 2. – eredeti cím: (The Raid 2: Berandal), 2014. – őrülten szeretem ezt az indonéz “harcművészeti film”-et, ahogyan a gengszter mozit leírják! 🙂 🙂 ):) Ez komoly? Esküszüm néha enynira nevetek, hogy hogyan nevezik el a filmeket csak azért, hogy a besorolásuk eladható legyen. 🙂
A 2011-ben adták le az első részt, ez annak a folytatása. Ami elképesztő és sosem jönnétek rá, ha nem olvasnátok utána, hogy a filmet Gareth Evans, angol fiatal író és rendező: írta és rendezte!…, aki nem mellesleg a most igen csak népszerű és fantasztikus sorozatot is készítette a “London bandái” címmel. Aki nem látta még azonnal húzzon a TV elé és nézze meg ezt a fantasztikumot.

Éljenek a távol – keleti gengszterfilmek!