Film- és férfimagazin

Gengszterek és maffiózók bérgyilkosa megölhetetlen és ő maga az ‘ördög’, mindenki retteg tőle. A neve kimondása is borzongást hoz ahol elhangzik. Egy fantasztikusan kitalált “frencsájsz”, a “DzsonVik” és, hát ugye gigantikusan kőkemény.

Addig míg meg nem érkezett “Rémkirály”, addig is készültek kőkemény akciók és brutálisabbnál – brutálisabb jelenetsorok akció filmekben, de most ez az első “JW”-el megváltozott. Az tán minden gyílkolászós és bérgyilkosos filmben megtörtént, hogy törtek a nyakak, kezek, lábak, gerincek, de az, hogy még két golyót lőtt a fejébe a “főhős”, az még nem szerepelt mozivásznon. Nem csak kegyetlen, de precíz gyilkológép is Keanu Reeves a sztoriban. A halk “szamuráj” a tekintetével tud ölni, a hangtalanságával bénítani és mosolya mindenkit meglágyít…, gondolja ezt a színész igen csak magas rajongótábora, de ebben a sorozatban, nem volt min mosolyogni.

Nem írok többet a filmről, hisz ezt megtette már másik számtalan más újság, csak tisztelegni szerettem volna eme fantasztikum előtt.

Egy két érdeklességet azért ide biggyesztek nektek: ű

  • Keanu Reeves végezte a kaszkadőrmutatványok 90 százalékát, mind a négy részben, amúgy Chad Stahelski eredetileg kaszkadőre, aki a Mátrix-filmekben is segítette munkáját
  • Na ez a kemény:  a sztori részben valóban megtörtént események inspirálták. 2009 áprilisában egy Marcus Luttrell nevű egykori tengerészgyalogos (akinek a memoárja alapján egyébként A túlélő című háborús film készült) lövésekre ébredt, majd holtan találta a kertjében DASY nevű kutyáját, egy labradorkölyköt. Még látta elhajtani a tetteseket, ezért felfegyverkezve üldözőbe vette őket, és négy megyén át a nyomukban volt. Végül szerencsére nem került sor önbíráskodásra: a rendőrség tartóztatta le az elkövetőket, akiket meg is büntettek állatkínzás miatt.
  • Jujjjjj!!!!!!!!! A főszerepet Reeves előtt; Sly Stallonenak, Dolph Lundgrennek, Jean-Claude Van Dammenak, Bruce Willisnek, Kurt Russellnek, Nicolas Cagenek, Kevin Costnernek, Johnny Deppnek és Jason Stathamnek is felajánlották…, hát nem tudom… 🙂
  • Rekord mennyiségű halál érkezik a John Wick 4 felvonásában: átlag 110 ember hal meg egy részben.
  • Mindegyik rész többet “kaszált” a mozipénztáraknál, mint az előző
  • Laurence Fishburne és Keanu Reeves a Mátrix forgatása után ismét egy filmben játszott. Az egyik jelenetben történik is egy utalás a Mátrixra, amikor Reeves azt mondja Fishburne karakterének, hogy „szóval azt hiszem, van választása” (korábban Fishburne figurája állította választás elé a Keanu Reeves által megformált Neót, így a mondat variációja többször is elhangzott a Mátrix-trilógiában)

A négy rész alatt rendesen felhalmozódott a szupersztárok játéka a sorozatban. Íme egy pár név, némi kommentel:

– Ian McShane – Winston a hotel igazgató szerepében, az egyik legmeghatározóbb mellékszerep volt, ő beszélt John helyett is néha
– Lance Reddick – Charon a portás, nyugodjék békében! A színész közben eltávozott közülűnk, de örökké köztünk marad, hisz a Drótban – #wire – is óriásit hozott!
– Laurence Fishburne – óriási kedvencem, itt a negyedik szériáig kíséri a gengszterek bérgyilkosát, forever Matrix!
– John Leguizamo – mint Aurelio az első két részben kapott szerepet, nekem ő egy nagy gyerekkori kedvencem és most sem csalódtam benne
– Donnie Yen – a vak bérgyilkos…, zseniális a színész és zseniális a karakter megformálása!
– Willem Dafoe – Marcus szerepében, akár mit is játszik a színész: 10/10
– Ruby Rose – a volt Batgirl nem sok helyen látni már, de ebben a soriban jó volt
– Halle Berry – gigászian nagy szerelmem
– Common – szóval, évek óta követem a palit, mint színész és még előtte mint zenész. Nagyon örülök, hogy itt is, és ott is 100%-ban jó.
– Anjelica Huston – még ő is felbukkan a harmadik részben, csodálatosan agresszív gyilkos szerepében! Imádtam.

A sorozat előzetesei, sorrendbe:

ELSŐ RÉSZ: …, de jó volt a zene a trailerben!

MÁSODIK RÉSZ:…, még keményebb lett mint az első!

HARMADIK RÉSZ: Halle Berry és Anjelica Huston megjelenése, fantasztikus volt.

NEGYEDIK RÉSZ: csodálatos lezárás! Kőkeményen 18-as karikás.