Film- és férfimagazin

Maffiózók sorozat részei, hetente, képekkel, videókkal, egyedi zenéivel és persze érdekességekkel, személyes véleménnyel: hétről – hétre!

A rész legjobb dumája: 

“Minden egyes centet megszolgál amit a zsebébe teszünk. Ezen az üzleten sokat kaszálunk” – Paulie

 

 

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel, videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: A hónap dolgozója , eredeti cím: Employee of the Month – eredetileg 2001. március 18-án adták le!
Írta: Robin Green és Mitchell Burgess
Rendezte: #JohnPatterson

Személyes: nehéz írni erről a részről, hisz egy nagyon komoly bűntényt követhetünk végig, amit nem is Tonyék követnek el, hanem a szeretett psziho dokiával. Nagyon furcsa érzések kavarognak bennem folyamatosan amikor ezt a részt nézem, mivel nagyon is kettősség van bennem, ami azt próbálja sugalni, hogy  igen is ez vendettát követel, de  közben ugye a jobbik én pedig nem ezt nem engedi, hisz az öntörvénykezés ugyan olyan bűntény. Te mit csinálnál ebben az esetben?

Nagyon fantasztikus a rész családban lévő konfliktusai miatt is, hisz Meadow még mindig orrol édesapjára és persze az apuka is Meadowra. Carmela nagyon flegmán válaszolja Tonynak, hogy rendben elmegy vele a dokinőhöz, a “kis” Antony ebben a részben benne sincs! észre vette valaki? 🙂

A rész befejezése az évad legjobbja! Ezt majd figyeljétek meg.

A rész rövid tartalma: Miután Tony áttörést ért el Dr. Melfinél, ő azt javasolja, hogy készen áll arra, hogy viselkedésterapeutához utalják. Tony megsértődik. Melfi azt javasolja, hogy vigye be Carmelát a terápiás foglalkozásokra, de Tonynak nem tetszik az ötlet. Eközben a New York-i, Johnny Sack csendben New Jersey-be költözik feleségével, Ginnyvel. Tony meglátogatja őket, aki ideges, hogy Johnny nem tájékoztatta őt a lépésről és Johnny esetleges beavatkozásáról. Meghívja Tonyt egy házavató partira, a családja maffiózóival együtt.
Eközben, amikor Melfi elhagyja az irodáját, megtámadják és brutálisan megerőszakolják a parkolóházban. Később, amikor szendvicset vásárol egy alboltban, észrevesz egy emléktáblát, amely azt jelzi, hogy Rossi a létesítmény “A hónap alkalmazottja”; ledobja az üdítőt, és kirohan az épületből. Melfi biztosítja Kupferberget, psziho dokiját, hogy bár az igazságszolgáltatás cserbenhagyta, nem fordul segítségért Tonyhoz, bár megemlíti, hogy az ötlet nagy örömet szerzett neki. Ralphie Cifaretto apai érdeklődést kezd mutatni Jackie Aprile, Jr., barátnője, Rosalie Aprile fia iránt. Nem sokkal ezután Ralphie magával viszi, hogy segítsen beszedni a pénzt egy ügyféltől, aki nem hajlandó fizetni, és verekedésre készteti a férfit.  Tony végül úgy dönt, hogy nem lépteti elő Ralphie-t az Aprile-legénység kapójává, helyette Gigit választja a feladatra. Ralphie csalódott.
Miután Janice nem hajlandó lemondani Szvetlana lábprotéziséről, két orosz gengszter meglátogatja. Tony meglátogatja Janice-t a kórházban, és dühösen elmagyarázza, hogy mivel az oroszok megtámadták a nővérét, most köteles megtorolni őket, ami Tonynak időbe és pénzbe kerül. Janice ezután elmondja neki, hogy elérte a mélypontot, és tájékoztatja egy elkeseredett Tonyt, hogy “megbocsátja” Svetlanának a történteket. A következő kezelésen Dr. Melfi elsírja magát Tonynak, aki megpróbálja megvigasztalni. Tony megkérdezi, hogy mi a baj és megkérdezi Melfit, akar-e mondani neki valamit. Egy feszült szünet után Melfi azt mondja: – Nem.

 

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 – Daniel Lanois – Fisherman’s Daughter (Acadie Goldtop Edition)
2 – The Brian Setzer Orchestra – Americano
3 – Rubén González – Chanchullo
4 – Shannon Curfman – I Don’t Make Promises (I Can’t Break) [Revised Version – Stripped Into Long Play] 5 – Ohio Players – Love Rollercoaster  – amit most kicsit lejjebb meg is hallgathatsz!
6 – Britney Spears – Oops!… I Did It Again
7 – The Cadillacs – Speedo

 

Érdekesség:
1.  A rész címe a gyorsétterem emléktáblájáról származik, amely név szerint azonosítja Jennifer Melfi támadóját.

2. Egy – két érdekesség a #VESUVIO étteremről:

  • a “Nuovo Vesuvio” éttermet, a való életben a “Punta Dura” néven megtalálható a New York-i Queensben, de ugye a sorozatban ez a New Jersey állambeli Newarkban volt.
  • az étterem előtti utca a 3/13-as epizódban a New Jersey állambeli Caldwellben forgatták
  • az étterem parkolóját a 4/02, 6/01 és 6/07 epizódokban a New Jersey állambeli Lyndhurstben található La Cibelisben forgatták
  • a belső jelenet egy részét valószínűleg az “ezüstkupa” stúdiókban forgatták (ami fogalmam sincs hol van! – SZERK.)

 

Képek a részből:

VIDEÓ részlet(ek):

FŐSZEREPLŐK:

James Gandolfini as Tony Soprano
Lorraine Bracco as Dr. Jennifer Melfi
Edie Falco as Carmela Soprano
Michael Imperioli as Christopher Moltisanti
Dominic Chianese as Corrado Soprano, Jr. *
Steven Van Zandt as Silvio Dante
Tony Sirico as Paulie Gualtieri
Robert Iler as Anthony Soprano, Jr. *
Jamie-Lynn Sigler as Meadow Soprano
Drea de Matteo as Adriana La Cerva
Aida Turturro as Janice Soprano
Federico Castelluccio as Furio Giunta
Joe Pantoliano as Ralph Cifaretto

MELLÉKSZEREPLŐK:

Sharon Angela as Rosalie Aprile
Peter Bogdanovich as Dr. Elliot Kupferberg
Denise Borino as Ginny Sacrimoni
Jason Cerbone as Jackie Aprile, Jr.
Vincent Curatola as Johnny Sack
John Fiore as Gigi Cestone
Oksana Lada as Irina Peltsin
Will McCormack as Jason LaPenna
Peter Riegert as Ronald Zellman
Richard Romanus as Richard LaPenna
Mario Polit as Jesus Rossi

 

Érdemes követni minden  közösségimédia platformon, mivel mindenhol más – más anyag kerül fel! Itt megteheted őket:

KÖVESS INSTAGRAMON IS: ITT!
TIKTOK: ITT!
TWITTER: ITT!