Film- és férfimagazin

A rész legjobb dumája: 
“Te mocskos, szemét kurva, az anyámról ugatsz és nem valami örültről, aki beléd vágja a kést a zuhany alatt! Végeztünk egymással kiscsibém,… végeztünk…, és örülj neki, hogy nem verem szét azt a hazug mocskos pofádat!”

 

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB RÉSZ AZ OLDALON: ITT!

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel és videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: Ezt megúsztad Tony! , eredeti cím: I Dream of Jeannie Cusamano
Írta: David Chase
Rendzete: #JohnPatterson

Csak úgy: az első szezon utolsó epizódja, nagyon brutál és tökéletesre sikeredett! 2000-ben kezdtem el a sorozatot nézni az RTL Klubon, szerda éjszakánként, alig vártam a következő hetet, hogy láthassam a részt. 2001-ben foglaltam le a domain nevet a maffiozok.hu-t, ami azóta is működik.

A rész rövid tartalma: amikor már mindenki meggyőződött arról, hogy Jimmy Altieri besúgó, Junior engedélyt ad Tonynak, hogy megszabaduljanak tőle. Tony heves vitába bonyolódik Dr. Melfivel, mivel azt állítja a doktornő, hogy az Édesanya is benne volt a gyilkossági kisérlet hátterébe, ezért halálosan megfenyegeti a maffiózó. Azután Artie Buccóval is nézeteltérésbe kerül Tony, mert Livia néni elkotyogja, hogy nem véletlen volt a tűz az éttermében!. Tony nagy nehezen lecsillapítja Artie-t és elmondja neki, hogy az anyja, Livia beszámíthatatlan. Artie a pap segítségével megbékél és megbocsát Tonynak. Az FBI is váratlan meglepetéssel szolgál: lejátszanak Tonynak egy felvételt, melyből kiderül, hogy Junior és Livia összeesküdtek ellene. A doktornőnek igaza volt, így megkeresi és azt ajánlja neki, hogy menjen el egy kis időre “szabadságra” ezzel együtt biztonságba, míg ő lerendezi ellenfeleit. Tony leszámol a merénylőivel és annak kitervelőivel. Juniort letartóztatja az FBI és a börtönbe viszik, azt kérik Tőle, hogy köpje be Tonyt és szabad lesz hátralévő életében. Nem mond semmit! Liviát pedig, aki szélütést kapott, a mentők oxigénmaszkban szállítják kórházba…

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:
1 — Little Steven: “Inside Of Me”
2 — Saint Etienne: “Wood Cabin”
3 — Bobby Darin: “I’ll Remember April”
4 — Frankie Valli: “I’ve Got You Under My Skin”
5 — Screemin’ Cheetah Wheelies: “Groove Me”
6 — R.L. Burnside: “It’s Bad You Know”
7 — Buddy Holly: “Rave On”
8 — Steve Reich: “The Four Sections (Andrea Parker Remix)” – hallgasd meg lent!
9 — Lucho Argain: “El Gorrito”

Érdekesség: az eredetileg forgatókönyv alapján Tony az első évad végén megölte volna Liviát, az az anyját! A rendező – ahogyan azt láthattuk is ebben a részben -, hogy miután Tonyt a saját anyja megpróbálja megölni, Tony egy párnával megfojtja őt. #NanyMarchand az az Livia néni azonban ekkor már nagyon is keményen benne volt a rákban, és arra kérte a rendezőt, Chase-t, hadd dolgozhasson, amíg még lehetséges és tud…, most már tudjuk, hogy kérése tiszteletbe lett tartva.

Képek a részből:

Részlet:

 

 

TOVÁBBI sorozat videókért és részletekért kövesd be a youtube oldalt is, összes “csengővel”!