Film- és férfimagazin

A rész legjobb dumája: “Vajon mit talált ki már megint? Bármi is legyen az, öt ronggyal leszek szegényebb mire elhúzza a csíkot!”

 

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB RÉSZ AZ OLDALON: ITT!

 

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel, videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: A dilidoki, eredeti cím: Guy Walks Into A Psychiatrist’s Office
Írta: Jason Cahill
Rendezte: #AllenCoulter

Személyes:  a második évad első része Sinatra zenéjére mutatja be az első rész folytatását, “ami történt” címmel is leforgathatták volna, de inkább rábízták ezt, vagyis a a cím megadását, a Frank Sintra szám címére: “It Was A Very Good Year” – vagyis: Nagyon jó év volt.

Emlékszem amikor befejeződött az első évad, egyszerűen nem tudtam kivárni a következő évadat, annyira izgultam! A második évad első évadát, az az ezt a részt katartikus állapotban néztem, annyira tetszett kivéve a ki@aszott RTL reklámok idegesítettek…, az 50 perces részben 4-5 reklám passzust raktak bele, annyira menő lett itthon is a sorozat!

A rész rövid tartalma: Tony a FÖNÖK! Most már nem csak a háttérből, hanem bácsikája lecsukása miatt már hivataloasn is. Aki megúszta a halált, azzal, hogy az FBI lecsapott rá és lecsukta. A gépezet tökéletesen müködik, a Soprano család feje: Tony!
Pussy visszatér, nem is akárhogyan. Kap egy kis dorgálást, vissza kapja régi titulussát és a neki behajtott pénzeket is. után vissza is veszik a bandába. Tony azért nem bízik benne 100%-an, így Paulieval azért minden sztorijának utána nézet, hogy igaz e amit Pussy állított, hogy hol is volt eltűnve.
Tony közben igyekszik legalizálni egyik üzleti vállalkozását – bróker céget -, ahova főnöknek Christophert nevezi ki. Unokaöccse azonban nem veti meg a kokain és így néha rossz döntéseket hoz. Emberei dúrvák és izgágák, fegyelmezni kell őket.
Váratlanul megjelenik Janice Tony nővére, Seattle-ből. Tony mindenkinek megtiltja, hogy a házában az anyáról beszéljen bárki is és ez érvényes Janicére is…, megismerjük még Tony másik lány testvérét és Carmela szüleit is, akik Lívia miatt nem látogatták a lányukat!

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 — Frank Sinatra: “It Was A Very Good Year”
2 — Andrea Bocelli: “Con Te Partiro”
3 — Eurhythmics: “I’ve Tried Everything”
4 — Deep Purple: “Smoke On The Water”
5 — Skeleton Key: “Nod Off”
6 — Alejandro Escovedo: “Guilty”
7 — Irma Thomas: “Time Is On My Side” – hallgasd meg a számot!
8 — Leon Haywood: “You Bring Out The Freak In Me”

 

Érdekesség: a Tiszta románc filmmel “tört be” Hollywoodba #JamesGandolfini (ezt ki tudta (?): Quentin Tarantino forgatókönyvéből készült, Tony Scott által rendezett filmről!!!), aki egy gengsztert, behajtót játszik. Így amikor kiválasztották a #maffiózók főszerepre, sokáig úgy gondolta, nem ő a megfelelő színész Tony Soprano eljátszására: A Tiszta románcban nyújtott alakítása miatt gondolta úgy a Maffiózók szereposztásáért felelős Susan Fitzgerald, hogy Gandolfini a megfelelő színész a főhős megszemélyesítésre. Bár Gandolfininek nagyon tetszett a forgatókönyv, mégis úgy érezte, hogy nem ő a legalkalmasabb jelölt Tony szerepére, mert szerinte a producerek egy nála helyesebb, sokkal inkább maffiózó külsejű színészre bíznák inkább a főszerepet.

Hála Istennek, nem így történt és Gandolfini lett a főszereplő.

Képek a részből:

Videó részlet(ek):