Fantasztikusan kezdődött tegnap a hetem, mert két fantasztikus francia filmet néztem meg. Az első a Bűbájosok, ami nem csak feldobta a hetemet, de borzasztóan szép nők játszottak benne, így a film színessége és egyben annak fantasztikus elfogadottsága eltörpült nem igazán izgalmas történetétől. Nagyon élveztem.
A második film egy “kicsivel” komolyabb témát feszengettet, de így is nagyon élvezetes volt, sőt. Erről a témáról már írtam egy hosszabb cikket, hogy mi is a mostani egyház politikáról (csak érdekességképpen, ha valakit érdekelne, ITT találod meg a cikket), a véleményem, így ezt most inkább nem fejteném ki, de a filmet mindenképp nézzétek meg, mert nagyon érdekes lesz.

BŰBÁJOSOK

Szóval lássuk az első heti filmpremierünk előzetesét és annak rövid sztoriját: “Lauren, a gyönyörű 29 éves lány be szeretne törni a divat világába, ezért partiról partira jár Párizsban. Olivia, a 28 éves pszichológus két dolog megszállottja: hogy megmentse szülei cukrászdáját és hogy megtalálja a tökéletes férjet. 26 évesen Salma, a tüzes fiatal történelemtanárnő még mindig anyjával él a kertvárosban. Semmi nem indokolja, hogy útjaik keresztezzék egymást…, egészen addig a napig, amíg mindhármuk sosem látott biológiai apja meg nem hal, és rájuk nem hagy egy csodálatos párizsi lakást. A három nővérben semmi hasonlóság nincs, most azonban a közös cél érdekében megpróbálnak együtt élni. A következményekkel azonban egyikük sem számol…”

ELŐZETES: ITT!

A JELENÉS

A film rövid története:  “Egy oknyomozó újságírót a Vatikán egy különleges feladattal bíz meg. Újságírói objektivitása és oknyomozó képessége miatt felkérik, hogy vegyen részt egy vallásos jelenést vizsgáló bizottság munkájában. Egy kis dél-francia faluban egy 18 éves lány azt állítja, Szűz Mária jelent meg számára. A jelenés után a falu valóságos turisztikai attrakcióvá vált, ahova a világ minden pontjáról érkeznek a zarándokok, hogy személyesen tapasztalják meg a csodát. Az újságíró feladata, hogy kiderítse, a jelenés valódi, vagy az egészet csak a tinédzser találta ki.

Xavier Giannoli napjaink egyik francia sikerrendezője, aki az elmúlt években olyan filmeket jegyzett, mint a Marguerite – A tökéletlen hang, a Superstar és az Amikor énekes voltam. Legújabb filmjének főszereplője az a Vincent Lindon, aki a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban a legjobb színész díját nyerte meg a Mennyit ér egy ember? című dráma főszerepéért. Lindon olyan közelmúltbeli francia filmsikerekben is szerepelt, mint a Rodin: Az alkotó, vagy az Egy szobalány naplója. Lindon mellett többek között Elina Löwnsohn (Schindler listája, Hosszú jegyesség, Flört) és Anatole Taubman (Elrabolva, A Quantum csendje, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) játssza A jelenés főbb szerepeit.”

ELŐZETES:

Egy minimális reklámot a SUGÁR MOZI részére (amúgy megérdemli), mert Francia filmheteket – szinte az összes filmet láttuk, érdemes ellátogatni! – reklámoznak és éljenek az európai filmek!

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.