Hát egy csodálatos két napon és két fantasztikus filmen vagyok túl!

A mai filmmel, a második napommal kezdem a bejegyzést. mert ezt a filmet már nagyon – nagyon régen vártam…, hogy miért? Mert ez egy valós sztori, egy valós emberről, egy valós korszakban. A film; “A Kíméletlen”, igaz történeten alapuló, igen durva és nem, hogy hatásvadász, de tényleg valós környeztben, mozgó kamerával felvett, nagyon élethű mozi.

Nem az élet legszebbikét mutatja be a film és nem is szépít rajta vagy éppen nem dédelgeti a szereplőt pozitív irányba, olyannak mutatja be amilyen és nem is kell ezt máshogyan csinálni. Annyit még hagy tegyek hozzá, hogy nagyon szeretem a Puskin Mozit, tessék többet járni oda, mert megérdemli, olyan jó érzés ott mozit nézni! Köszönöm.

A film térténte, röviden: “egy fiatal angol bokszolót pitiáner drogügyletek miatt Thaiföld legkeményebb börtönébe zárják. Bokszolnia kell az életéért. A kíméletlen Billy Moore igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl. A film forgatási helyszíne egy működő thai börtön volt, több szerepet elítéltek, valamint ex-fegyencek alakítottak. Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban…” – by Vertigó Média

 

Az első filmet tegnap délelőtt láttam a Tom Cruise új giga filmjét a Misson Impossible: Utóhatást, IMAX, 100 D-ben…, óriási volt, nagyon testszett! Sorban ez a hatodik rész, a második után nekem a legeslegjpbban sikerült, ez tetszett.
Az az igazság hogy mivel én a 1970-es évek végén születtem, így a Bond filmek és azok világa nem minden esteben az angol szuperhősben fogantatott, elegencia és bűbűj, ami megragadt bennem. Ezért is tetszett már az első Mission film, vagy akár ide sorolhatnám a Bourne filmeket vagy épp most már akár a John Wickről szólókat is – amúgy is egy cseppet hiperaktív típus vagyok, így a “bond félé pedánság” nem midnen esetben nekem szól(t). Inkább ezek a XXI. századi igen mozgalmas és folyamtos stressz alatt tartó filmek, amik bejönnek nekem…
Jó jó, lehet Tom Cruise papa, nagyon is Bondra akar hasonlítani, de azért még is csak másabb és vagyányabb és keményebb a csóka…, na ennyi!

Tessék minél többen elmenni a filmre, nagyon izgalmas, jó film!

 

1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 • Egy kis érdekesség a forgalmazótól:

  “A Mission: Impossible – Utóhatás a sorozat legjobb nyitását produkálta!
  Tom Cruise legújabb küldetése fényes sikerrel járt: a Mission: Impossible – Utóhatás 4386 mozivásznon 61,5 millió dolláros első hétvégi bevételt ért el Észak-Amerikában. Ezzel a sorozat legjobb nyitányát sikerült produkálni. Az Amerikán kívüli bevétel már 92 milliónál tart, vagyis a szuperprodukció néhány nap alatt 153, 5 millió dollárt hozott a konyhára, miközben a legnagyobb külföldi piacon, Kínában csak nyár végén kerül a mozikba.

  Tom Cruise legjobb nyitása egyébként a Világok harca volt 64,8 millió dollárral.

  „Ilyen nyitással diadalmenet lesz az idei nyár” – mondta Kyle Davies, a Paramount amerikai forgalmazásért felelős igazgatója, aki a siker zálogának egyrészt azt tartja, hogy az emberek sokat fognak beszélni a filmről, ami széles közönségrétegeket ösztönöz arra, hogy jegyet váltsanak rá. Másfelől a Mission: Impossible-filmek különleges vonzerejét az adja Davies szerint, hogy Cruise maga végzi a kaszkadőrmutatványokat – jelen produkció esetében el is tört a lába az egyik veszélyes jelenetben.

  A film a kritikusokat is lenyűgözte, sokan a sorozat legjobb darabjának tartják az Utóhatást.

  Mission Impossible: Utóhatás (Fallout), mától a mozikban!”

  #uipdunafilm #missionimpossiblefallout #utohatas #maffiozokhu