Mind három film HOLNAPTÓL a mozikban!

Premier előtt láttuk:  Csuklyások – eredeti cím: BlacKkKlansman
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Óriási a film, ahogyan azt Spike Leetől meg is szokhattuk. Egyszerűen olyan jó párbeszédek, monológok adják össze a filmet, hogy egyszerűen lenyűgöz, nem altat el, mint egy akciófilm, de még sem az!
A rettenet az az, hogy még 2019-ban is “afroamerikai” azaz “feketézésről” kell egy amerikai rendezőnek filmet készítenie! Rettenetes!
Tessék minél többen elmenni és támogatni a film mondanivalóját, a rasszizmus ellen!!!

Egy kicsi a filmről: A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba. Bármilyen hihetetlen, Stallworth nyomozó (John David Washington), és társa, Flip Zimmerman (Adam Driver) beépültek a KKK legmagasabb köreibe, hogy megakadályozzák azt, hogy a szervezet átvegye az uralmat a város felett…
Spike Lee az Oscar-nyertes Tűnj el! producereinek segítségével, no meg a megszokott, megalkuvást nem ismerő stílusát és humorát bevetve vitte vászonra ezt a provokatív történetet, amely többnyire hiányzik a történelemkönyvek lapjairól.

Premier előtt láttuk:  Volt egyszer egy téka
Forgalmazó: Vertigo Media Kft.

Az az igazság, hogy jómagam a “tékák világában” nőttem fel és azóta is szinte abban élek! 🙂
Akkor még Jugoszláviának nevezték, de most már csak Szerbia a neve a kis országnak mai megmaradt belőle, de annó az ország fejlettsége “egy cseppet” nagyobb volt mint most az anyaországom és már akkor is tékába jártunk, amikor az Odeon vagy más nagyobb téka Budapesten megnyílt volna. Nagyon szerettem, egy jó program volt, jó volt jóban lenni a tékással és jó volt a premiereket már aznap hazavinni, amikor megjelentek!
Nem is ragozom tovább, nézzétek meg ezt a fantasztikumot, ahova már budapesti felköltözésemkor is jártam…

Egy kicsi a filmről:  2018. január 31-én 22 évnyi működés után végleg bezárt az Odeon videotéka a budapesti Corvin moziban. Ezzel a VIII. kerület, utolsó legendás art videotékája is lehúzta a rolót, s az Odeon tékahálózat lassan a történelmi múlt részévé válik. Mindez jó alkalomként szolgált ahhoz, hogy néhány lelkes volt tékás és filmkedvelő emléket állítson nem csak az Odeon téká(k)nak, hanem az egész videókorszaknak, a nyolcvanas évek VHS aranykorának.

A Volt egyszer egy téka laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, amelyben egykori tékások, törzskölcsönzők, ihletért betérő filmkészítők mesélnek a kölcsönzés bájáról, bebizonyítva, hogy a VHS-nek is létezett reneszánsza, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg az összes tékás és szeretett vagy éppen macerás kölcsönző előtt. A filmben mások mellett olyan ismert médiaszemélyiségek, filmesek, színészek is megszólalnak, vagy közreműködnek, mint Rudolf Péter, Hajós András, Simon Kornél, Puskás Peti, Mucsi Zoltán, Pálfi György, Mátyássy Áron, Miklauzic Bence, Gigor Attila, Orosz Dénes, vagy éppen az egykori profi ökölvívó világbajnok Kótai Mihály…

 

Premier előtt láttuk: PEPPERMINT – A BOSSZÚ ANGYALA
Forgalmazó: Freeman Film

Hát nem egyszerű film! 🙂
Láttunk már “női” amazonokat, lövöldözni és bunyózni és láttuk már  Jennifer Garnert is akciófilmben, szuperhősfilmben is egyaránt.  Most sikerült neki a legjobb alakítást adnia mind közül.
Kíváncsian várjuk a Ti véleményeteket is!

Egy kicsi a filmről: Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti.
Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.

Pierre Morel ikonikus akciósztárrá tette Liam Neesont a 2008-as nagy sikerű Elrabolva filmmel. A francia rendező egy évtized után egy kemény, mindenre elszánt anyával, azaz Jennifer Garnerrel tér vissza a zsánerhez. Az Alias-sorozaton edzett Golden Globe-díjas színésznő a bosszú angyalaként végre megmutatja mennyire jól áll neki a vérbeli akcióhős szerepe.

[poller_master poll_id=”17″ extra_class=””]

 

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.