Gengszterek fogadója – eredeti cím: Blinkende lygter
Forgalmazó: Cirko Film

Az első film kiemelkedik mindegyik közül, ami már egy régi kedvencünk, de még is muszáj volt újranéznünk, mer annyira szórakoztató és egyben egyedi, hogy az már k… jó! 🙂 A dán-svéd akció film, de egyben vígjáték is. 2000-ben készült és már klasszikusnak is mondható, nem csak Európában. Nem részletezném, nézzétek meg, nagyon jó.

Rövid sztori: négy koppenhágai bűnöző lelép egy nagyobb összeggel, azzal a céllal, hogy külföldre meneküljenek. Egy kis falu határában lévő elhagyatott, romos egykori vendéglőben kénytelenek meghúzódni. A film ezután egyrészről felfedi a szereplők determinisztikus gyerekkorát, másrészről megmutatja azt, hogy hogyan változik meg a karakterük, és alakul át a személyiségük annak az irányában, hogy mind a négyen már megnyugvásra és biztos pontra vágynak az életükben. Az elképzelt új jövő megtestesülése a közösen felújított és üzemeltetett fogadó.

 

További maffiózós filmek, egy – egy mondatos kritikával:

  1. Foszd ki a maffiát! (eredeti cím: Rob the Mob, 2014-ből):  fantasztikus eredeti sztori, ami meg is történt, a két balfék amerikairól! A maffiózókat kirabolni eléggé merész. Főleg, ha ilyen tipik USA-beli, butuska vagy! 🙂 Előzetese:
  2. A kulcsfigura (eredeti cím: The Lookout 2007-ből):  először azt hiszed jó, de sajnos ahogyan telik – múlik az idő sajnos elveszíted a hitedet, hogy valami jó is kisüljön a filmből. Egy kis részlet a filmből: ITT! Egyszer nézhető.
  3. Fekete Dália (eredeti cím:  The Black Dahlia, 2006-ból): Brian De Palma film, ilyen szereplőkkel, hogy; Hilary Swank, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Josh Hartnett…, de sajnos ez sem dobja fel a maffiózós, krimi, triller filmet. Igaz a színészek közül azért egy – egy nagyon jól játszik. Nézzétek meg azért, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Előzetese: ITT!
  4. A széf (eredeti cím: The Vault, 2017-ből): a film sztorija nagyon jó, ami el lett rontva a filmen az a forgatókönyv és a színészek játéka. Egyszer mindenképp nézhető, mivel egyedi a sztori. Előzetese: ITT!
  5. Nyírjuk ki Gunthert!  (eredeti cím: Killing Gunther, 2017-ből):  lehet betépve kellett volna megnéznem vagy társaságban, mert a film az előzetesből és az első kritikákból, egy igazán jó kis maffiózós, bérgyilkosos filmnek ígérkezett…, hát borzalmas volt. Ritkán nézek meg úgy filmet, hogy beletekerek, de most azt tettem!!! 🙂  Előzetese: ITT!
  6. 24 óra a halálig (eredeti cím: 24 Hours to Live, 2017 -ből): a nagyon jól elkészített trailer egy kicsit csalóka. Sajnos a film már nem annyira sikerült jóra, de azért legalább egyszer nézhető, előzetese: ITT!
  7. Vörös veréb (eredeti cím: Red Sparrow, 2018 -ból): csak úgy feszengett mindenki idehaza, hogy a filmet itt forgatták kis hazánkba és hát számunkra nem is olyan “idegen” témában. Sajnos ez sem volt elég, sem a hiper-szuper sztárok – Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons-, hogy a film annál is jobb legyen, mint amire mi számítottunk.  Sajnos semmi extra amiért azt mondanám, hogy még egyszer megnézném. Egyszer nézhető. Előzetese: ITT!
  8. Sosem voltál itt (eredeti cím: You Were Never Really Here – 2017-ből): nagyon kemény és jóóó a film. Nem értem a rengeteg kritikát és a sok jajveszékelő embert aki a filmet leminősítette! Szánalmasak. A film überzseniális. Egy cseppnyi “szűrrealizmussal” megspékelte a fantasztikus rendezőnő – Lynne Ramsay-, de nekünk például ez tetszik benne a legjobban. Főleg, hogy egy olyan témát boncolgat a XXI. században, ami még nem teljesen “robbant”, de hamarosan igen, legalább is reméljük. A filmet már többször megnéztem, remélem nektek is tetszeni fog. Íme az előzetese:
  9. A hűséges (eredeti cím: Le Fidele – 2017-ből): ezt pedig csak ismét megnéztük, mert annyira jó kis film, kritika egy régebbi cikkből: ITT!
[poller_master poll_id=”18″ extra_class=””]

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.