Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Gengszterek fogadója – eredeti cím: Blinkende lygter
Forgalmazó: Cirko Film

Az első film kiemelkedik mindegyik közül, ami már egy régi kedvencünk, de még is muszáj volt újranéznünk, mer annyira szórakoztató és egyben egyedi, hogy az már k… jó! 🙂 A dán-svéd akció film, de egyben vígjáték is. 2000-ben készült és már klasszikusnak is mondható, nem csak Európában. Nem részletezném, nézzétek meg, nagyon jó.

Rövid sztori: négy koppenhágai bűnöző lelép egy nagyobb összeggel, azzal a céllal, hogy külföldre meneküljenek. Egy kis falu határában lévő elhagyatott, romos egykori vendéglőben kénytelenek meghúzódni. A film ezután egyrészről felfedi a szereplők determinisztikus gyerekkorát, másrészről megmutatja azt, hogy hogyan változik meg a karakterük, és alakul át a személyiségük annak az irányában, hogy mind a négyen már megnyugvásra és biztos pontra vágynak az életükben. Az elképzelt új jövő megtestesülése a közösen felújított és üzemeltetett fogadó.

 

További maffiózós filmek, egy – egy mondatos kritikával:

  1. Foszd ki a maffiát! (eredeti cím: Rob the Mob, 2014-ből):  fantasztikus eredeti sztori, ami meg is történt, a két balfék amerikairól! A maffiózókat kirabolni eléggé merész. Főleg, ha ilyen tipik USA-beli, butuska vagy! 🙂 Előzetese:
  2. A kulcsfigura (eredeti cím: The Lookout 2007-ből):  először azt hiszed jó, de sajnos ahogyan telik – múlik az idő sajnos elveszíted a hitedet, hogy valami jó is kisüljön a filmből. Egy kis részlet a filmből: ITT! Egyszer nézhető.
  3. Fekete Dália (eredeti cím:  The Black Dahlia, 2006-ból): Brian De Palma film, ilyen szereplőkkel, hogy; Hilary Swank, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Josh Hartnett…, de sajnos ez sem dobja fel a maffiózós, krimi, triller filmet. Igaz a színészek közül azért egy – egy nagyon jól játszik. Nézzétek meg azért, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Előzetese: ITT!
  4. A széf (eredeti cím: The Vault, 2017-ből): a film sztorija nagyon jó, ami el lett rontva a filmen az a forgatókönyv és a színészek játéka. Egyszer mindenképp nézhető, mivel egyedi a sztori. Előzetese: ITT!
  5. Nyírjuk ki Gunthert!  (eredeti cím: Killing Gunther, 2017-ből):  lehet betépve kellett volna megnéznem vagy társaságban, mert a film az előzetesből és az első kritikákból, egy igazán jó kis maffiózós, bérgyilkosos filmnek ígérkezett…, hát borzalmas volt. Ritkán nézek meg úgy filmet, hogy beletekerek, de most azt tettem!!! 🙂  Előzetese: ITT!
  6. 24 óra a halálig (eredeti cím: 24 Hours to Live, 2017 -ből): a nagyon jól elkészített trailer egy kicsit csalóka. Sajnos a film már nem annyira sikerült jóra, de azért legalább egyszer nézhető, előzetese: ITT!
  7. Vörös veréb (eredeti cím: Red Sparrow, 2018 -ból): csak úgy feszengett mindenki idehaza, hogy a filmet itt forgatták kis hazánkba és hát számunkra nem is olyan “idegen” témában. Sajnos ez sem volt elég, sem a hiper-szuper sztárok – Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons-, hogy a film annál is jobb legyen, mint amire mi számítottunk.  Sajnos semmi extra amiért azt mondanám, hogy még egyszer megnézném. Egyszer nézhető. Előzetese: ITT!
  8. Sosem voltál itt (eredeti cím: You Were Never Really Here – 2017-ből): nagyon kemény és jóóó a film. Nem értem a rengeteg kritikát és a sok jajveszékelő embert aki a filmet leminősítette! Szánalmasak. A film überzseniális. Egy cseppnyi “szűrrealizmussal” megspékelte a fantasztikus rendezőnő – Lynne Ramsay-, de nekünk például ez tetszik benne a legjobban. Főleg, hogy egy olyan témát boncolgat a XXI. században, ami még nem teljesen “robbant”, de hamarosan igen, legalább is reméljük. A filmet már többször megnéztem, remélem nektek is tetszeni fog. Íme az előzetese:
  9. A hűséges (eredeti cím: Le Fidele – 2017-ből): ezt pedig csak ismét megnéztük, mert annyira jó kis film, kritika egy régebbi cikkből: ITT!
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Te megnézed a Gengszterek Fogadója című filmet?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.