Film- és férfimagazin

Guy Ritchie mint egy elveszett kisgyerek olyan filmeket készített mostanában, mint az “Arthur király: A kard legendája” és az élőszereplős “Aladdin”…, számomra mind a kettő óriási csalódás volt, és egyszerűen halálosan unalmas. A közmondás szerint; „A suszter maradjon a kaptafánál!”, az az olyan szórakoztató brit gengszterfilmjeinél, mint “A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső” vagy a “Blöff” és az igazán nagy kedvencünk a “Spíler”.

Na szóval, úgy néz ki a kedvenc angol rendezőm visszatér, ahol anno kezdte, az Úriemberek első előzetese árasztja magából, a régi Guy filmek hangulatát! Nagyon jó! A film sztorija pedig mi más lenn, mint a drog, azon belül is a fű, marihuána piac. Az alvilág piacáról, felosztásáról van szó. A történet a Matthew McConaughey által alakított Mickey Pearson körül forog, aki egy szép kis marihuána-birodalmat épített ki magának Londonban, de amikor elterjed a pletyka, hogy szeretne kiszállni az iparágból, kirobban a hatalom megszerzéséért folyó harc a gengszterek között.

A szereposztás is nagyszerű: McConaughey a csúcs boss mellett Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell és Hugh Grant – az utolsó kettő régi motoros már az előzetesben is giga.

A film 2020. január 24-én érkezik az USA-beli mozikba, magyar bemutató még kétséges egyelőre.

S végre itt is az előzetes: ÍME!

 

1 hozzászólás