Film- és férfimagazin

#RobertoSaviano író tollából született a könyv –  “Zéró Zéró Zéró – A világot felforgató kokain nyomában”-, úgy hat éve, amit most az #hbo meg is filmesített, sorozat formájában.

A sorozat a kokain kereskedelmének és fogyasztásának világméretű hálózatát mutatja be. Továbbá a gazdasági világválság és a drogkereskedelem kapcsolatára is, azt fejtegetve, hogy a drogkereskedelemben megforgatott pénzek nélkül a legnagyobb nemzetközi pénzügyi szervezetek aligha élték volna túl a válságot…, tudta ezt valaki?
A fekete gazdaság nélkül egy gazdaság összeomlik, mint egy kártyavár!

Az íróról: Roberto Saviano új könyve olaszországi megjelenésekor – 2013.ápr.05. – már 3800 napot töltött rendőri védelem alatt. Jelenleg – egy 2013. októberi olasz híradás szerint – új személyazonosságot és új lakóhelyet keresnek neki, hogy ismét hétköznapi életet élhessen. Elképzelhető, hogy ez az utolsó kötete. A szerző helyzetének rendkívülisége, első könyvének óriási hatása, valamint a mostani téma súlya az oka annak, hogy mind az európai, mind az amerikai kiadásokat várhatóan jelentős médiafigyelem kíséri ebben az évben.

 

Roberto Saviano (1979- ) Nápolyban született. Az elmúlt években írt könyvei az oknyomozó újságírás csúcsteljesítményei, könyveiről és életét, egzisztenciáját alapvetően korlátozó, bátor kiállásáról a legfontosabb európai írók is elismerően nyilatkoztak, Umberto Ecótól Salman Rushdie-ig. Saviano új műve 2006-os első sikerkönyve, a Gomorra után 7 évvel jelenik meg. A nápolyi camorra világát bemutató Gomorra ötvenhárom országban összesen 10 millió példányban kelt el. 2006 óta Saviano szünet nélküli rendőri védelem alatt él a camorra halálos fenyegetései miatt. Az eltelt években több új kötete (oknyomozó és irodalmi egyaránt) is megjelent, és olyan díjakkal lett gazdagabb, mint a PEN és az Olof Palme-díj. Legfrissebb könyve is botrányokra és vitákra számíthat, mivel ugyanazzal a közeli látószöggel és erős kijelentésekkel dolgozik, mint a Gomorra.

A sorozat már meg a mozicsatornán, még behozhatod magad!

 

1 hozzászólás

  • Végig néztem az első évadot!
    Amit bátran kimerek jelenteni, hogy már csak a vége utolsó 20-25 percéért érdemes megnézni az összes nyolc részt.
    Nagyon tetszik a #mexikói szál, az nagyon érdekes, de az olasz elcsépelt és eléggé rosszul mutatja be a dél olasz helyzetet, az amerikai rész pedig sajnos eléggé limcsi, de beleillik.

    Mindenképp nézzétek meg!

    #zerozerozero, #sorozat, #maffiozokhu #hbogo