Film- és férfimagazin

Nagyon örülök, hogy ebben az évben sokkal több maffiózó, gengszter film és sorozat van és érkezik a mozikba és természetesen a különböző streaming platformokra. Annak meg végképp örülök, hogy nem csak amcsi, hanem európai és ázsiai alvilági sztorik “bökik ki a szemem”! 🙂

Jöjjön egy “adag” alvilág, abból amit láttam és azokból, amiket tervezek megnézni.

Amit már láttam:

  1. Tokyo Vice: második évad első négy része van még csak fent, de már sokkal erőteljesebb és durvább, mint az első nyolc rész. A felsorolásból ezt az egy sorozatot tudnám csak kiemelni, mint minőségi sori, minden szempontból. Nagyon ajánlom mindenkinek, de nem csak azoknak aki a jakuzzára kíváncsi, hanem azoknak is, akik szeretik a Japán kultúrát és annak csodálatos mivoltját.

  2. A takarítónő – #TheCleaningLady, 2022. – egy argentin TV sorozatból készítették el az amcsi változatot és jó lett…, ez a két évad, ami van belőle, bőven elegendő, de ez jó lett, érdemes megnézni, ajánlom. Mondjuk pont a nagy nézettsége miatt március 5-én érkezik az új évad az HBO-ra.
    Egy dolgot azért hagy említsek meg ezzel a sorozattal kapcsolatban, vagy inkább kérdezném tőletek: a maffia és minden egyes létező tevékenység szorosan összefűződik az alvilággal. Ezt szinte minden nap láthatjuk, hisz sorozatok, filmek és a való élet erre a legnagyobb bizonyíték! Miért bűn a bűn, ha azt ennyire könnyű eladni?

    (ja és köszi drága barátom T., az ajánlást!)

  3. Australian Gangster: megtörtént eseményeken alapuló sorozat…, érdemes egyszer megnézni, de ennyi! Nem igazán minőségi a sori, de egynek elmegy.

Amit még nem láttam, de ajánlom:

  1. Párizsi Alvilág: egy francia gengszterfilm, amiben nők lesznek a főnökök…, kell is az emancipáció!… a Netflix műsorán, március 1-től. Előzetes:
  2. Mocro Maffia nagyjátékfilm, ami egy sorozat befejezése része. Nagyon kemény, hogy még nem is hallottam  a soriról és  az 5. évadon is túl van a holland gengsztervilágról szóló sztori. Ez az első aminek neki is esek!
  3. El Chapo – 3. évados mexikói sorozat, érdekesnek tűnik, felkerült a listámra!
  4. 4 blocks – egy német sorozat 2017-ben kezdődött. A Németországban élő arab bűnbandákról szól…, tervben van.
  5. Tűréshatár – #CriticalZone, 2023. – egy gigászian érdekes perzsa gengszter sztori! Amir magányos iráni drogdíler, a fiatal férfi éjszakánként drogot terjeszt, miközben modern, betépett prófétaként segít bajba jutott ügyfeleinek. Éjszakai portyája során folyton szembesül az iszlamista rezsim ordító ellentmondásaival, visszataszító álszentségével. Ali Ahmadzadeh (a rendező) szabad és merész filmje az iráni főváros ritkán látott, drogmámorban úszó oldalát mutatja meg a folyton utazó magányos drogdíler karakterén keresztül. A stáb az iráni hatóságok engedélye nélkül, gerillamódszerekkel, rejtett kamerákkal forgatott, majd az államapparátus arra kérte a rendezőt, hogy vonja vissza a filmet a Locarnói Filmfesztivál versenyprogramjából. A Tűréshatár végül a fesztivál fődíját nyerte. A zsűri indoklása szerint a leleményes és konzekvens fényképezés, a különleges sound design, az autentikus és merész színészi alakítások sikerrel vezetik be a nézőt egy veszélyekkel teli világba.

    Ahmadzadeh filmje egy 99 perces kiáltvány a lázadás és a szabadság jegyében. Premier 2024. február 17.  – Nagyon drukkolunk neked Ali! We love your movie, Ali Ahmadzadeh!