Film- és férfimagazin

Maffiózók sorozat részei, hetente, képekkel, videókkal, egyedi zenéivel és persze érdekességekkel, személyes véleménnyel: hétről – hétre!

A rész legjobb dumája: 

“Egy férfi rendezi az adósságát!” – Johnny Soprano

 

 

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel, videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: A szerencse fia , eredeti cím: Fortunate Son – eredetileg 2001. március 11-én adták le!
Írta: Todd A. Kessler
Rendezte: #HenryJBronchtein

Személyes: ami a legesleg érdekesebb ebben a részben, hogy már most előre készült a “A maffia szentjei” – #themanysaintsofnewark – nagyjátéfilm, amit a sorozat befejezése után sok évvel készített el a kreátor David Chase. Nekem nagyon tetszenek a visszaemlékezések és persze, két órás film is óriási kedvencem!

Érdekes, hogy a harmadik évadban jut el a sztori addig, hogy Christopher előléptetést kap, de rá kell jönnie, hogy a “főnökség” nem egy “fenékig tejfel” beosztás. Tonyt szembesítik vele a New York donjai is tudnak és hallottak is a főnök betegségéről, psziho doki kezeléséről. Ez megijeszti és ultimátumot ad Dr. Melfinek. Természetesen Ralphi sem könnyíti meg a család dolgát.

Szóval érdekes, hogy az írok minden esetben eddig az összes évadnál a harmadik részbe rakják be a sorsfordító vagy egyéb olyan nagyobb vízválasztó eseményeket, amik meghatározzák a sztorit a sorozatban. Szeretem ezeket a csavarokat.

A rész rövid tartalma: Christopher megkapja a hívást, hogy beavatják a Soprano “családba”. A beiktatási ceremónia során azonban Chris idegesen néz egy hollóra, attól tartva, hogy rossz előjel lesz. Ezt követően Tony bulit rendez Chrisnek a Nuovo Vesuvióban. Paulie gratulál Chrisnek, hogy elkészült, és odaadja neki a sportfogadót, de figyelmezteti, hogy minden héten Paulie-nak kell adnia a nyereségéből egy darabot. Chris azonban rájön, hogy a sportfogadás nem túl jövedelmező. Paulie figyelmezteti Chris-t, hogy külön díjat kell fizetnie a késésért. Miután Jackie Jr. durván kihagyja a vacsorát a Soprano-házban. Tony azt állítja, Richie egy patkány volt, aki jelenleg tanúvédelem alatt áll. Tony eltántorítja Jackie-t attól, hogy belevágjon egy bűnöző életbe, mondván, hogy az apja nem akarta ezt Jackienek. Tony kéri Christ, hogy ne keverje bele Jackie-t semmilyen bűncselekménybe és vigyázzon rá.

Kétségbeesetten akarja megfizetni Paulie-t, Chris beleegyezik Jackie tervébe, hogy kirabolja a Jewel által a Rutgers Egyetemen tartott jótékonysági koncertet. Mivel Jackie segédjét, Dinót letartóztatták, Chris átveszi a rablást, és Jackie-t nevezi ki a menekülési sofőrjüknek. Chris ezután Paulie-nak adja a neki tartozó pénz fennmaradó részét. Paulie, aki látja, hogy Chris kimerült, azt mondja neki, hogy nyugodjon meg. Paulie odaadja a pénzt Tonynak, megemlítve Jackie érintettségét. A feldühödött Tony megpróbálja felhívni Christ, de ő figyelmen kívül hagyja a hívást.

Dr. Melfi azt javasolja, hogy Tony ájulása miatt keressen fel egy viselkedésterapeutát. Mérges lesz, amikor Tony felveszi a mobiltelefonját terápia közben. Miután megtudja, hogy Janice ellopta Svetlana műlábat a Livia lemezgyűjteményével kapcsolatos vitájuk miatt, Tony felvillan első pánikrohamára, miután látta, ahogy szülei meghitt pillanatot osztanak meg sültfőzés közben, ugyanazon a napon, amikor tanúja volt, ahogy apja levágta egy szerencsejátékos rózsaszín ujját. . Melfi úgy gondolja, hogy ez áttörés, mivel Tony pánikrohamai közül több is a hús jelenlétéhez kapcsolódik. Tony azt állítja, hogy ez csak véletlen egybeesés.

A.J. bekapcsolódik az iskolai futballcsapatba, amire Tony nagyon büszke. Amikor visszakap egy fumblet egy meccsen, Tony azt akarja, hogy fia a futballnak szentelje magát. Meadow Carmela erőfeszítései ellenére továbbra is némán kezeli Tonyt. A Columbia Egyetem kampuszának megfigyelése közben A.J. szédül és ideges lesz, és később elmondja a szüleinek, hogy ő maga nem tervezi, hogy egyetemre járjon. Később a futballedzésen, miután védőkapitányrá emelték, és kimondottan dicsérték, A.J. elájul a pályán.

 

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 – Heather Sullivan – A Little Peculiar
2 – Ain’t Talkin’ ‘Bout Love – Van Halen
3 – De La Soul – All Good – amit most kicsit lejjebb meg is hallgathatsz!
4  – Groove Armada – I See You Baby
5 – Greg Ginn – Never Change, Baby
6 – Led Zeppelin – Rock and Roll
7  – The Jaynettes: Sally Go ‘Round the Roses
8 – Ivory Joe Hunter: Since I Met You Baby (Digitally Remastered)
9 – Hugo Montenegro and His Orchestra – The Good, The Bad and the Ugly (From the film “The Good, the Bad and the Ugly”)
10 – Dave “Baby” Cortez – The Happy Organ (Re-recorded Version)
11 – Dan Hicks & His Hot Licks – Where’s The Money?

Érdekesség: az HBO nagyon félt a sorozat címétől, mivel attól félt, hogy a közönség arra asszociál majd, hogy a sorozatnak valahogy az operához van köze. 🙂 🙂 🙂 Ez nagyon vicces! 🙂

David Chase a kreátor The Sopranos címmel adta be ötletét, az HBO-nak, még is ez várta, a filmes cégnél. Nagyon – nagyon sok tanácsadót és egyéb szakmabelit kértek meg, hogy adjanak új címet Sopranoéknak, de addig ment ez a huzavona, míg nem valakinek az ötlete bejött a streaming szolgáltatónak, ami a következő volt: Family Man!  Csakhogy épp akkor, 1999. januárjában indult a Fox animációs vígjátéksorozata, a Family Guy is, ezek után pedig a kábelécsatorna mégis beadta a derekát, hogy az eredeti címen futhasson a sorozat. Ámen! A többi már történelem.

Még egy apró kis szösszenet a címhez. Csak, hogy mennyire jelzi azt, hogy idehaza a forgalmazó is eléggé nehezen talált rá a magyar címre, az jelzi az is, hogy sok primo újságíró a következőket írta: “semmitmondó elnevezés”…, már mint a cím! 🙂 Azóta meggondolhatták magukat, hisz valaki ezt a szót mondja már szinte csak a sorozat jut az emberek eszébe!

Képek a részből:

VIDEÓ részlet(ek):

FŐSZEREPLŐK:

James Gandolfini mint Tony Soprano
Lorraine Bracco mint Dr. Jennifer Melfi
Edie Falco, mint Carmela Soprano
Michael Imperioli, mint Christopher Moltisanti
Dominic Chianese mint Corrado Soprano, Jr.
Steven Van Zandt, mint Silvio Dante
Tony Sirico mint Paulie Gualtieri
Robert Iler mint Anthony Soprano, Jr.
Jamie-Lynn Sigler mint Meadow Soprano
Drea de Matteo mint Adriana La Cerva
Aida Turturro mint Janice Soprano
John Ventimiglia mint Artie Bucco
Steven R. Schirripa mint Bobby Baccalieri
Federico Castelluccio, mint Furio Giunta
Robert Funaro mint Eugene Pontecorvo
Joe Pantoliano, mint Ralph Cifaretto

MELLÉKSZEREPLŐK:

Joseph Siravo mint Johnny Boy Soprano
Rocco Sisto, mint fiatal fiatal szoprán
Andrew Davoli, mint Dino Zerilli
Tom Aldredge mint Hugh DeAngelis
Suzanne Shepherd mint Mary DeAngelis
Alla Kliouka mint Svetlana Kirilenko
Vincent Curatola mint Johnny Sack
John Fiore, mint Gigi Cestone
Dan Grimaldi mint Patsy Parisi
George Loros mint Raymond Curto
Max Casella mint Benny Fazio
Jason Cerbone mint Jackie Aprile, Jr.
Tony Lip mint Carmine Lupertazzi
Richard Maldone mint Albert Barese
Sharon Angela mint Rosalie Aprile
Oksana Babiy mint Irina Peltsin
Laila Robins a fiatal Livia Soprano szerepében
Patrick Tully mint Noah Tannenbaum
Peter Byrne biztonsági őrként
Megan Curry mint Punked-Out Coed
Steve Grillo, mint pizzavásárló
Kevin Janicelli mint Roy DelGuercio
Mario Lavandeira férfi diákként
Steve Mellor mint Bill Owens
David Mogentale, mint Goodwin edző
Peter Napoliello, mint focipapa
Sal Petraccione mint George Piocosta
Frank Savino 1. kezelőként
Paul Reggio, mint 2. operátor
Jessica Ripton mint 2. pizzavásárló
Johnny Spanish mint Junkie
Brian Anthony Wilson, mint Warren Dupree
Lou Bonacki mint Francis Satriale
Mark Damiano II fiatal Tony Soprano szerepében
Juliet Fox mint ifjú Janice Soprano
Elxis McLaren fiatal Barbara Soprano szerepében

 

 

Érdemes követni minden  közösségimédia platformon, mivel mindenhol más – más anyag kerül fel! Itt megteheted őket:

KÖVESS INSTAGRAMON IS: ITT!
TIKTOK: ITT!
TWITTER: ITT!