Novemberben sem fogunk unatkozni, jön egy oscar-díj gyanús film és a részeges télapunk, szinte már valós! Amit, viszont januárban kapunk James McAvoytól és G M. Night Shyamalantól azt nem tesszük zsebre a “Széttörve” című filmben!


HÁROM filmet mutatunk be nektek, amiből kettőt már most novemberben meg is nézhettek.

Az első az a Tapló télapó 2. ami reméljük méltó utodja lesz az elsőnek. Az elsőt nagyon szerettük a humora és Billy nagyszerű játéka miatt. A szörnyű, hogy lassan nem csak vígjáték lesz a filmből, hanem valóság is, hogy a télapók, mennyire isznak…, no, de ez komolytalan! 🙂

A második film azért ennél sokkal komolyabb és, ha jól hallani már előre oda is adtak neki egy – két Oscar-dyjat! Ez az Éjszakai ragadozó című film, amit Tom Ford író-rendező sokkolóan intim és feszült romantikus thrillere a szerelem és a kegyetlenség, a bosszú és a megváltás közötti vékony határvonalakat kutatja.
A film szerepelt a 73. Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában és elnyerte a zsűri nagydíját!
Rövid tartalmát itt elolvashatjátok: Susan Morrow, Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval, ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.
A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották, de a tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.

A harmadik filmet várjuk mi a legjobban: SPLIT azaz a magyar címe: SZÉTTÖRVE!
M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, Sebezhetetlen, Jelek) izgalmas új thrillere egy sokszorosan meghasadt elme mélységeibe vezeti a nézőket.​
Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető.
Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel – miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak…

JÓ SZÓRAKOZÁST MINDENKINEK!

Szólj hozzá....

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.