Film- és férfimagazin

A rész legjobb dumája:

Bobby Baccalieri: “A zsákmány a győztest illeti!”
Tony Soprano:     “Tűnj innen, mielőtt feltolom az idézetek könyvét abba a dagadt seggedbe!”

 

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB RÉSZ AZ OLDALON: ITT!

 

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel, videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: Felejts, hogy élhess!, eredeti cím: Do Not Resuscitate
Írta: Robin Green, Mitchell Burgess és Franf Renzulli
Rendezte: #MartinBruestle

Személyes: nagyon érdekes ez a rész amikor is Tonyt kivégezni akaró nagybácsit, Juniort először a börtönben meglátogatja, majd rész végén a kezében viszi kórházba az öreget…, + ugye az üzletben álló öreg afróamerikai apukával leül és beszél, ez az öregek felé tett tisztelete, példamutató…, ma még létezik ilyen?

A rész rövid tartalma: végérvényesen kiderül, hogy a “Nagy Pussy” Bompensiero az áruló! Az FBI ügynök Skip Lipari faggatja, hogy minél több információt akar a családról, de főleg Tonyról.
Tony felkeresi Junior bácsi utolsó bizalmasát, hogy közölje vele nem mindent vesz el nagybácsijától, köztük a szakszervezeti érdekeltségeit. Emellett megtarthatja főnöki címét bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy annak nagy része már Tony hatáskörébe tartozik.
Az építkezési szakszervezetben tüntetés tör ki az afroamerikaiak vezetésével. Az építkezési vezetők Tonyt kérik meg, hogy segítsen ezt megállítani.
Meg is állapodnak a tüntetők vezetőjével – titokban – , hogy leverik a lázadást és mindenki megkapja a maga részét.
Tony meglátogatja Junior bácsit a börtönben. Számon is kéri rajta, hogy miért hagyta Liviának, hogy beleszóljon a döntéseibe. Junior bácsi természetesen tagadja, hogy őt bárki is befolyásolta volna, és arra kéri Tony-t, hogy béküljön ki Líviával.
Janice marad és azt tervezi, hogy beköltözik az Édesanya házába és később Livia nénit is magához veszi. Tony nagyon mérges, de áldását adja azzal a feltételel, hogy akkor Ő semmiben sem fog neki segíteni.
Junior bácsit közben -tekintettel „rossz” egészségi állapotára – ideiglenesen szabadlábra helyezik, házi őrizetbe kerül.
Egy véletlen folytán elesik zuhanyozás közben, Tony a kezében, kocsijával viszi be a korházba…

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 — Luciano Pavarotti: “Non Ti Scordar Di Me”
2 — Paul Simon: “Mother and Child Reunion” – hallgasd meg lent!
3 — Ella Fitzgerald : “Goodnight My Love”

 

 

Érdekesség:  a sorozat részben önéletrajzi ihletettségű: Chase a saját életéből is inspirálódott, amikor megírta a Maffiózók alapját, ugyanis nemcsak Tony, hanem ő is elég ambivalens kapcsolatban állt az édesanyjával, és a főhőséhez hasonlóan, ő is gyakran járt pszichiáterhez.

 

Képek a részből:

Részlet(ek): (csak zárójelben hagy tegyem hozzá, hogy a befejező zene miatt a zene és kép megosztó szolgáltató korlátozta a videó megjelenését! 🙂 )