Film- és férfimagazin

A rész legjobb dumája:

Paulie: “Na látod miért mondod, hogy nem lehet veled kommunikálni!…, szemét geci…, itt az én kis “oboám”!…ááá!”

 

KÖVESS INSTAGRAMON IS, A MOSTANI RÉSZBŐL IS EGY KISEBB RÉSZ AZ OLDALON: ITT!

 

Minden héten egy – egy részt vesézek ki és írok le mindent a résszel kapcsolatban, képekkel, videóval, szereplőkkel, érdekeségekkel. Minden héten megpróbálok minél többet hozzárakni egy – egy részhez. A szereplőknek külön “menüpontja” lesz a honlapon, ahogy a maffiózók játéknak is. Készítettem családfát és még sok más érdekességgel leplek meg benneteket.

Cím: Az óhazában, eredeti cím: #Commendatori – eredetileg 2000. február 6-án adták le!
Írta: #DavidChase
Rendezte: #TimVanPatten

Személyes: a rész eredeti angol címe olaszul „parancsnokokat” jelent, ami megtisztelő cím az olasz társadalomban, a mai napig is. Tony és stábja ezt az üdvözlést kapja Olaszországban, amit Paulie hall, majd az egész epizód során megpróbálja felhasználni! 🙂 Nagyon jópofa! Ebben a legjobb az az volt amikor az olasz származású David Chase (az egész sorozat megálmodója) egy cameos szerepben, pont ő néz vissza Pauliera “Commendatori” köszöntése után egy nápolyi kávézóban! 🙂 🙂 🙂 Zseniális!!!! Imádom!!!

Amit még hozzátennék, hogy elhangzik két fantasztikus olasz zenész, zenéje is a részben: Jovanotti és Madreblu, akiket sorozattól függetlenül is nagyon – nagyon szerettem! Nem rég találtam ezt a kis klipet Madreblu – Certamente számára, amiben Chris “megmenéseit” rakták össze:

A rész rövid tartalma: Tony, miután Uncle Juniortól átvette az üzletét, jónak látja, ha felkeresi Nápolyban kollégáját, Zi Vittorio-t, a helyi maffia főnökét. Előtte azért tanácsot kér nagybácsijától az európai szokásokról és élményeiről. Igencsak meglepődik, amikor látja, hogy Zi Vittorio valójában egy szenilis, tolókocsihoz kötött öregember, akinek az üzleti ügyeit lánya, Annalisa irányítja, mivel férje börtönben van. Tony nagy bajban van, amikor komolyan kell tárgyalnia Annalisá-val, mert nem sikerül lepleznie, hogy voltaképpen nem tekinti partnernek, csak azért, mert nő, sőt. Később azonban lenyűgözi Annalisa ereje és esze, akárcsak az olasz maffiózók hűsége és keménysége.
Janice megpróbálja Carmelának bebizonyítani, hogy Tony rossz ember, amit természetesen Carmela nem hagy!
Sal “Pussy” Bompensiero ismét találkozik az FBI-os Skip Liparival akinek elárúlja az olaszországi üzletet, de csak annyit, hogy ne tudjanak vádat emelni vagy rajtakapni az FBI Tonyn és társain.
Pussy felesége Angie teljesen kiborúl, hogy férje nem törődik vele, Carmela próbálja vigasztalni kisebb-nagyobb sikerel.
Végül a két főnöknek sikerül egy olyan üzletet kötnie, melynek értelmében Tony hajlandó olcsóbban szállítani a lopott autókat, ha cserébe egy vérbeli olasz maffiózó átigazol az ő emberei közé…

 

A sorozat nagyon híres a rengeteg, különböző stílusú és válogatott jó zenéjéről.
Minden történet után csatolom a rész, érdekesebb zenéit is:

1 — Henry Lenk: “Perdido”
2 — Andrea Bocelli: “Con Te Partiro”
3 — Pink Martini: “Andalucia”
4 — Lorenzo Jovanotti: “Marco Polo” – hallgasd meg egy kicsit lejjebb! Őrülten nagy gyerekkori kedvenc zenészem, zeném volt!
5 — Pink Martini: “Song of The Black Lizard”
6 — Beniamino Gigli: “Cuore Ingrato”
7 — Wyclef Jean: “Blood is Thicker Than Water”
8 — Madreblu: “Certamente”
9 — Lorenzo Jovanotti : “Piove”

 

Érdekesség: ebben a részben Annalisa Zuccat játszó #SofiaMilos (53) színésznő, eredetileg olasz-görög származású, de ő már Zürichben, Svájcban született. Apja olasz, anyja görög. Tinédzser korában benevezett egy helyi szépségversenyre, majd miután megnyerte az első helyet, indult a tartományi, a regionális és a nemzetközi versenyen is. A Beverly Hills Playhouseban tanult színészetet, az Egyesült Államokban, Milton Katselas felkészítésével. Milos a Szcientológiai Egyház tagja. A honlapján dedikált Az út a boldogsághoz című füzeteket árul. Milos folyékonyan beszél angolul, olaszul, franciául és németül (beleértve a svájci németet) ezenkívül társalgási szinten beszél görögül és spanyolul.

Képek a részből:

Részlet(ek):

 

 

ÚJ – Az epizód vendégszereplőgárdája:
Sofia Milos, mint Annalisa
Louis Lombardi, Jr. mint Skip Lipari
Federico Castelluccio, mint Furio
Vittorio Duse mint Zi Vittorio
Toni Kalem mint Angie Bonpensiero
Mike Memphis mint Jimmy Bones
Steven R. Schirripa mint Bobby “Bacala” Baccalieri
Sharon Angela mint Rosalie Aprile
Jay Lynch, mint partner
Emme Shaw, mint nővér
Maureen Van Zandt, mint Gabriella Dante
Ciro Maggio mint Raffaelle
Danton Stone, mint Mr. Sontag
Melissa Weil mint Mrs. Sontag
Jason Fuchs mint Jr. Sontag
Jessica Peters, mint Sis Sontag
Gano Grills mint Antonio
Anthony Alessandro pincérként
Frank Caero, mint műsorvezető
Pina Cutolo, mint anya
Raffaele Giulivo mint Camillo
Antonio Lubrano, mint Nino
Rocco Malozzi, mint Don Vittorio asszisztense
Guido Palliggiano, mint Pino
Alida Tarallo mint prostituált
Alex Toma gyerekként
Giuseppe Zeno mint Tanno
Ricardo Zinna, mint szállodaigazgató