Film- és férfimagazin

Ez az év is lassan elmúlik, így jöhet a szokásos TOP 10-es lista! Ebben az évben a sorozatok mellé vettem a dokumentumfilmeket is, mert annyi, de annyi jó volt, hogy azt el sem hiszitek. A nagy USA-beli straeming szolgáltatók kitettek magukért és azt hiszem, hogy nem is gondoltátok, hogy mennyi maffiózó, gengszter sorozat, dokumentumfilm volt, van a menüjükben.

A szokványos amcsi, illetve Dél – Amerikai mozgóképek mellé ebben az évben érkeztek nagyon jó kis újdonságok, Európából, Ázsiából és magyar honból is. A Dél -Koreai “Narkó angyalai” fantasztikus sztori, a svéd “Instat dohány” hozta az előző évad remek izgalmait (sőt!), az indiai kegyetlen gengszterekről szóló dokumentumfilm, nagyon durcccaaa (!), vagy éppen a magyar kommunista maffiáról szóló 1985-ös dokumentum film igen csak előkelő helyet kapott a listán.

Lássuk a listát!

10.  Tulsa King  – nincs még magyar címe!, 1. évad – Sly papi odabasz, királyság!…, de annyira nem fogott meg a Maffiózók producereitől érkező sori!

Stallone új gengszter sorozata: Tulsa King

9.     Hagyd beszélni a Kutruczot! – egy döbbenetes magyar dokumentumfilm! A kommunista szervezett bűnözés, gigantikusan magas fokon. #EmberJudit dokumentumfilmje, annak ellenére, hogy fekete-fehér kópiában készült, és csak egyetlen szereplőt hallgathatunk benne – rendkívül izgalmas és elképesztő! Hetekig a hatása alatt voltam!!! 1985-ben készítették a dokumentumfilmet, amelyet azonban csupán 2002-ben mutattak be! 1990-ben volt Magyarországon a rendszerváltás!!!!!!!!! Sajnálom, hogy csak most néztem ezt meg!

8.    Mayor of Kingstown – nincs még magyar címe!, 1. évad – nekem nagyon bejött ez a #JeremyRenner sorozat! Ja és hagy említsem meg ezt a két szuperklassz fiatal színészt: #EmmaLaird giga bomba és #TobiBamtefa, zseniális a pali! Bővebben:

#Megnéztem – Mayor of Kingstown és Narkó angyalai

7.    Coyote – 1 évad – valahogyan másra számtottam és jobb lett! Nagyon jóra sikerült és egyedi témával, izgalmas és nem szokványos.

#Megnéztem – Coyote – Minden határon túl


6.
    Better Call Saul – 6. évad – levezető évad, de még így is azt mondom, hogy: na!

5.    Tokyo Vice – az egyik legüdébb színfoltja volt a 2022-es évnek a Japán maffia, a Jakuzáról szóló sorozat! Imádtam, minden másodpercét!

Két új gengszter film: The Outfit és Tokyo Vice

4.    A narkó angyalai – Narco saints, 1. évad – zseniálisan jól össze van rakva a sorozat. Érdekes, hogy egy megtörtént estet dolgoz fel ez a is. Részleteket a youtube oldalamon nézhettek! Előzetes (kicsit feljebb a cikkben is van leírás):

Narkó angyalai – Narco-Saints, 수리남 -, igaz sztorija

3.    Harlem keresztapja – #GodfatherofHarlem 2. évad – iszonyat jól össze van rakva a Bumpy Johnsonról – #ForestWhitaker -, szóló eredet történet, amiben megjelennek nála még híresebb közszereplők is, mint például barátja: Malcom X, vagy Muhamad Ali. Persze a híres gengszter éra sem marad el a Bonano család jóvoltából, akiket Vincent D’Onofrio, Paul Sorvino (Nagymenők) vagy a Bronxi mese gengsztere Chazz Palminteri. Feltűnik igaz “csak” papként, Giancarlo Esposito is, aki ugye a Totál szívás – #BrakingBad – egyik meghatározó alakja!

2.    Instant dohány – #SnabbaCash, 2. évad – a svéd gettóból sem könnyű kiszabadulni! Főleg, ha már a gettóbeli barátokat is megtetted üzlettársnak. Ja és itt visszatérnék az 1996-os Pusher filmhez, ahol is a “mégnagyobb” gengszterek dél – szlávok voltak…, hát itt is ők a legnagyobbak! Imádom őket! Iszonyat jó megint a zenéje a részeknek, érdemes rá figyelni. 

1.    Ozark – 4. évad maffiózós, dráma sorozatban, keményen rávert a többire. Miért? Nem írhatom azt, hogy olyan volt mint a Maffiózók, de valahogyan még is hasonló volt, hisz család és végülis, nem ők választották a gengszter életet, még is “belecsöppentek”. Óriási sorozatot hozott össze #JasonBateman! #LauraLinney lejátszott mindenkit, ahogyan #JuliaGarner is!

Azért különleges a csatolt videó, mert az utolsó évad, 14 részének a kezdő szimbólum grafikáját, intróját vágtam ki és raktam sorrendbe, részenként! 🙂