Film- és férfimagazin

Itt van ennek az évnek is a TOP 10-es listája!
Sajnos 2022-ben nem dúskáltunk sok maffiás- , vagy gengszter filmekben.

Érdekes, hogy az európai gengszterfilmek, ha nem is annyira látványosak, mint a “holívódiak”, de sokkal – sokkal izgalmasabbak tudnak lenni. Ez most jól látszik a listából hisz három EU-s film van a top tízben és az első is az! 🙂 Egy apró érdekesség az első helyezettel kapcsoltban: egyetlen egy távoli lövés dördül el a műsor idő alatt, nincs benne vér és még is a legjobb film lett ebben az évben (HBO Max-on fent van, megtudjátok nézni)! Ebben az évben az utolsó helyre befutott “A rosszfiúk” mese, ami egyszerűen lenyűgöző grafikával és nagyon jó kis sztorival érkezett, nagyon kellemes csalódás a gengszter mese, vígjáték!

Jövőre megígérem, megyek a Ázsiába és még több Dél – Amerikai filmet nézek!

Lássuk a listát!

10. A rosszfiúk – #TheBadGuys – egyszerűen zseniális lett a gengszter mese! Simán ide fér a 10. helyre!

Mire jók “A rosszfiúk”?

9. Semmi hírtelen mozdulat – #NoSuddenMove – HBO gengszterfilm a Steven Soderbergh rendezésében. Igaz 2021-es, de én csak ebben az évben láttam! 🙂 Egy érdekes ehhez kapcsolódó cikkem:

Bill Duke és az ő gengszter filmjei

8.   Ferry – a holland gengszter előzményfilm az extazi gyárosról szól. Ugye emlékszetek:

“Extasy legnagyobb gyártósora Belgiumban található” – állítja ezt a Páros Küldetés bevezetőjében a narrátor! Igaz sztori!

7. Szerelmes nehézfiúk – francia vígjáték, itt olvashattok róla, bővebben:

Két új európai gengszterfilm, nemsoká!

6. Véres utcák – 10th & Wolf, 2006. – sajnos csak ebben az évben hallottam róla először, nagyon mérges is vagyok magamra, mert tök meglepődtem, hogy milyen “kis kellemes” filmet raktak össze. Semmi extra vagy kimagasló dolog nincs benne, de tök sablonos színészi játékok, de érdekes és jól vágott produkció, ezekkel a színészekkel: #ValKilmer, #JamesMarsden, #GiovanniRibisi és #DennisHopper!

5. Ray Donovan – nagyjátékfilmet készítettek a sorozatból! Nekem tetszett, de én elfogult vagyok a sorozattal és a benne szereplő színészekkel, de nézzétek meg és írjatok róla véleményt! #JonVoight (Angelina Jolie apja) annyira jó benne, hogy az elképesztő!!!

4. A Keresztapa III. – felújított, újravágott változata. A rendező #FrancisFordCoppola nem volt megelégedve vele és 30 év után újra vágta és felújította a filmet…, , nekem tetszett eredeti változatban is és persze így is!

Itt az újravágott Keresztapa 3 előzetese

3. CAPONE – a film már 2020-ba elkészült, de csak ebben az évben került mozikba, a pandémia miatt! Zseniális benne Tom Hardy, nem is értem miért húzták le annyira.

Capone, az igazi sebhelyesarcú – Tom Hardy előadásában

2. THE OUTFIT – egyszerűen lenyűgöző ez a maffiózó, dráma film! Egy helyszínes és remekbeszabott forgatókönyv, jó színészek és nagyon jól összerakott mozi!

Maffiózó film és dokumentumfilm ajánló

1. CHIARA TÖRTÉNETE – nagyon lenyűgözött ebben a témában, ilyen erős és fantasztikusan elkészített maffia sztori! Bővebben itt olvashattok róla:

Premier előtt: CHIARA TÖRTÉNETE

A film fent van az #HBOMax -on!