Nem is mindegyik 2020-ban készült vagy mutatták be, én tavaly láttam először és így nekem ezek így erre az évre datálódtak.
Írjátok meg Ti is a Top 10 maffiózós listátokat kommentben, kíváncsian várom.


10. Szélsőség
– e.c.: Polar – kicsit gázos volt, amikor is az egyik legjobb barátom felhívta a figyelmem erre a filmre és én nem is tudtam róla! 🙁 #MadsMikkelsen kedvenc európai színészem a főszereplésével készült film…
Előzetes: 

9. Páros küldetés – e.c.: Undercover – belga drogbárót, extazi gyárost üldöznek a fedett ügynökök. Megtörtént eseményeken alapuló történet.
Cikkünk, előzetessel:

“Extasy legnagyobb gyártósora Belgiumban található” – állítja ezt a Páros Küldetés bevezetőjében a narrátor! Igaz sztori!

8. Letöltendő élet – e.c.: All Day and a Night – a fiatal #AshtonSanders amerikai színész fantasztikusan játszik és #JeffreyWright (Gengszterkorzó), pedig a tőle megszokott profizmussal alakítja a bűnöző figurát. A filmzene külön sztori, egyszerűen zseniális, hallgassátok meg.
Előzetes:

7. A részleg – e.c.: A Divisao – szintén egyik barátom hívta fel a figyelmemet erre a nem hétköznapi sztorira, braziliában. #RioDeJaneiroban 1997-ben, minden hónapban, tizenegy gyermekrablás történik, és a lakosságot terrorizálja a maffiózó közeg…, igaz sztori!
Előzetes:

6. Nagykutya – e.c.: Top Boy – érdekes, mert ez az a sorozat, ami nem egymást követő években jelent meg, hanem az első és a második évad között két év, míg a harmadik évad, csak 7 évvel később jött ki. Két sokat látott drogdíler visszatér London kőkemény alvilágába, de a pénz és a hatalom megszerzésért folytatott harcban szembekerülnek egy fiatal és kegyetlen sráccal…
Itt is érdemes meghallgatni a sorozat zenéjét…
Cikkünk, előzetessel: 

SOROZAT AJÁNLÓ: Nagykutya – Top Boy – London gangsztái akcióban

5. #Arkansas – szerintem egy ütős és ötletes gengszterfilm, drogdílerekről és azok tevékenyésgéről. #Liam Hemsworth, #ClarkDuke,
#MichaelKennethWilliams, #VivicaAFox, #EdenBrolin, #JohnMalkovich és #VinceVaughn, világsztárok epizod, perces szerepekben, fantasztikus.
Cikkünk, előzetessel: 

Malkovich, Vaughn, Williams, Fox és Hemsworth bűnöznek az Arkansas című filmben!

 

4. Zéró zéró zéró – a #Gomorra fiatal írójának új könyvéből készült maffiózós filmsorozat. Nem is annyira a sorozat egésze, mint a mexikói
vonal és a sorozat vége az ami nagyon ütős, érdemes végignézni.
Cikkünk, előzetessel:

Zéró, Zéró, Zéró – Gomorra írójának új könyvéből készült sorozat

3. #Ozark – lenyűgözőnek tartom az összes rélszt, egyszerűen fantasztikus az egész sztori és egyedi, nem láttunk még ilyet, ezért is örültem, hogy végre valami újat nézhetek.
Cikkünk, előzetessel:

Ozark – itt a harmadik évad, előzetese!

2. Keresztapa 3. – e.c.: The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone – felújított változat…, meghatározó volt az életemben, nem hiszem, hogy negatív kritikával tudnám illetni a film bármelyik kockáját.
Cikkünk, előzetessel:

Itt az újravágott Keresztapa 3 előzetese

1. Úriemberek – e.c.: The Gentleman – a legeslegüdítőbb film volt 2020-ban. Végre #GuyRitchie írt és rendezett egy olyan filmet amihez igazán ért. Nem kell jobban fényeznem, hisz a közönség már értékelte, hisz nem csak kasszasiker lett, de ismét egy GR kultúrfilm!
Cikkünk, előzetessel:

ELŐZETES: Guy Ritchie ismét akciózik; Úriemberek – The Gentlemen